Journalist in gevangenschap van Okke Ornstein vanaf vandaag beschikbaar als longread op QueridoFosfor.nl

Vandaag verschijnt bij Querido Fosfor de journalistieke longread Journalist in gevangenschap van Okke Ornstein. Dit is de eerste longread die uitkomt op het vernieuwde online leesplatform van Querido Fosfor.

Journalist Okke Ornstein leerde Panama kennen als een speelgoedland. Alles is er nep: van de politie en de rechterlijke macht tot de plaatselijke journalistiek. Geen wonder dat Panamese wetteloosheid een magneet is voor drugscriminelen, oorlogsmisdadigers en fraudeurs, zoals eens te meer bleek uit de Panama Papers.

Ornstein schrijft sinds 2001 over de talloze criminelen die het land herbergt. Zijn artikelen deden veel stof opwaaien en bleven ook voor Ornstein zelf niet zonder consequenties. In november 2016 veroordeelde een Panamese rechter hem tot 20 maanden cel voor ‘misdrijven tegen de eer’, een zaak nota bene aangespannen door de Canadese crimineel Monte Friesner. Deze Querido Fosfor-longread bevat het fascinerende maar onthutsende verhaal van Ornsteins gevangenschap in een Panamese cel.

Over Okke Ornstein:

Okke Ornstein (1965, Amstelveen) werkte als programmamaker voor radio en televisie aan series als Taxi en Urbania. Voor de NTR maakte hij verschillende radiodocumentaires in Syrië, Griekenland en in Panama, het land waar hij sinds 2000 woonde en dat hij gebruikte als uitvalsbasis voor zijn journalistieke werk in Latijns Amerika, Afghanistan en het Midden-Oosten. Na zijn gevangenschap in Panama keerde hij in januari 2017 terug naar Nederland en woont hij nu in Amsterdam.

Journalist in gevangenschap

- Te lezen op Fosfor.nl: https://queridofosfor.nl/longreads/journalist-in-gevangenschap

- Aantal woorden: 13.000 / geschatte leestijd van 70 minuten

- Prijs: € 2,99 / gratis voor Fosfor-leden

���