persbericht

Nieuw boek van Frank Westerman verschijnt op 9 oktober

Wij, de mens: een meeslepende zoektocht naar ons fossiele verleden

Wie zijn wij? Die vraag staat centraal in Frank Westermans nieuwe boek Wij, de mens, dat op 9 oktober verschijnt bij uitgeverij Querido Fosfor.

Over Wij, de mens:

September 2003. In een grot op Flores, Indonesië, komt een fossiele oermens bloot te liggen van amper een meter groot. Rondom haar liggen skeletten van ratten zo groot als honden, reuzenooievaars van 1 meter 80 en olifanten zo klein als pony’s. Wat zegt deze vondst over wie wij zijn en waar wij vandaan komen?

Met een groep studenten gaat Frank Westerman op zoek naar antwoorden. Ze bevoelen de schedels van onze mensachtige voorouders als ‘Lucy’ en de Javaanse aapmens. Samen gaan ze op reportage naar kloosters en mergelgrotten langs de Maas — steeds dieper de aarde in, terug in de tijd. De inzet is hoog. Want als wij de overtreffende trap van het dier zijn, waarin schuilt dan het onder­scheid?

Backlist per 1 juli 2018 ook bij Querido Fosfor

Frank Westerman publiceert zijn werk sinds januari 2018 bij Querido Fosfor, onderdeel van uitgeverij Querido. Behalve Wij, de mens zullen ook alle bestaande titels van Frank Westerman voortaan bij Querido Fosfor verschijnen. Daarmee is al zijn werk vanaf nu weer verenigd in één fonds.

Frank Westerman verwierf grote bekendheid met boeken als De graanrepubliek, Ararat, Stikvallei en recentelijk Een woord een woord, dat werd bekroond met zowel de M.J. Brusseprijs als de Bob den Uyl-prijs. Zijn boeken verschenen in meer dan vijftig vertalingen in vijftien talen.