Ιδού η Ρόδος…

Σκίτσο: Τάσος Αναστασίου

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Κομμένο της Άρτας, όπου βρέθηκε για την επέτειο της θηριωδίας από τους Γερμανούς κατακτητές το 1943, κατά την οποία εκτελέστηκαν πάνω από 300 κάτοικοι του χωριού, εκ των οποίων 96 βρέφη και παιδιά, απηύθυνε επίσημο κάλεσμα στη σημερινή γερμανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τις πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα. Διευκρίνισε δε ότι “η χώρα δεν επαιτεί, αλλά διεκδικεί”.

“Λήξαν θεωρεί το ζήτημα των αποζημιώσεων αλλά και των επανορθώσεων η Γερμανία, παρά την επαναφορά του θέματος από τον Αλέξη Τσίπρα σε έναν τόπο γεμάτο συμβολισμούς”, γράφει η σημερινή «Bild».

Δεν ξεχνάμε, βέβαια, ότι το Μάρτιο του 2015, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε πει στη Βουλή, ότι παραμένει εκτελεστή η απόφαση αναφορικά με την αποκατάσταση των οικογενειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο. Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος είχε ανακοινώσει καταχειροκροτούμενος από την εθνική αντιπροσωπεία, ότι ήταν έτοιμος να δώσει την άδεια για την εκτέλεσή της απόφασης αυτής.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, λοιπόν, για τον κ. πρωθυπουργό. Ας αποδείξει έμπρακτα ότι το εννοεί αυτό που λέει κι ας ζητήσει από τον υπουργό του να υπογράψει εκείνη την εκτέλεση της απόφασης του δικαστηρίου της Λιβαδειάς που καθυστερεί τόσα χρόνια τώρα, κι ας πράξει έστω και για μία φορά, κατά τα υπεσχημένα.

Έτσι θα διαψευσθεί όντως η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι άλλοι, τους οποίους έσπευσαν ήδη να μνημονεύσουν οι φίλοι της κυβέρνησης, σχολιάζοντας ότι “δεν απεμπόλησε ο πρωθυπουργός τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων, όπως τον κατηγόρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και στελέχη της ΛΑΕ”

Raskolnick