Μόνο Αλήθειες!

Εικονογραφεί ο Dimitris Georgopalis

Μίλησε, ο μικρός τιμονιέρης για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την άλλη μέρα του τον κόψανε οι Γερμανοί το βήχα: “Έχουμε μιλήσει για το θέμα αυτό πάρα πολλές φορές… Είναι ξεκάθαρη η στάση μας, την έχουμε επαναλάβει συχνά, το θέμα των επανορθώσεων έχει ρυθμιστεί οριστικά σε νομικό και πολιτικό επίπεδο”.

Μίλησε για μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος κάτω από το παρανοϊκό 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018 και για εξειδίκευση των μέτρων μείωσης του χρέους και πριν λαλήσουν τα πετεινάρια τρεις, του έκοψε ξανά το βήχα ο πολυχρονεμένος μας (συν)εταίρος: «Δεν βλέπω καμία διάθεση να εγκαταλείψουμε αυτή τη συμφωνία. Δεν πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητήσει τη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου».

Τώρα, αυτό που του μένει για τη Διεθνή (sic) Έκθεση της Θεσσαλονίκης, του μικρού τιμονιέρη, είναι να μας υποσχεθεί ότι δεν θα πουλήσει αντί πινακίου φακής και τον νερό, όπως ξεπουλάει όλα τα υπόλοιπα, ο αθλιότατος, λες κι ήταν τα πατρογονικά του, αλλά ότι θα το μετατρέψει σε κρασί.

Θα μας πει ακόμα, πώς με τους φόρους από το κρασοπουλιό, θα βοηθήσει τις ευπαθείς ομάδες -γιατί κατά που φαίνεται, αν υπολογίζει στα έσοδα των τηλεοπτικών αδειών, όπως κόμπαζε τις προάλλες, μάλλον θα φτάσει, περιμένοντας, στην ηλικία του Μητσοτάκουλα.

Όχι, μόνο αλήθειες θα μας πει, γιατί ο σανός δεν χωνεύεται πια…