Ψιλό Γαζί!

Cartoon: John Antóno

Έχουν φαγωθεί δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων, όλα αυτά τα χρόνια της καταλήστευσης του δημοσίου κορβανά. Κατά τον πρώην υπουργό, τον κ. Παναγιώτη Νικολούδη, μάλιστα, που τον έφαγε η μαρμάγκα το περασμένο καλοκαίρι, ήταν πέρσι ανιχνεύσιμα τουλάχιστον 120 δισεκατομμύρια ευρώ. Ας θυμηθούμε τα περσινά

Αλλά αυτόν, είπαμε, τον έφαγε το μαύρο πολιτικό σκοτάδι.

Άγνωστο πόσα από αυτά τα 120 δισ. σχετίζονται με την καταλήστευση του τομέα της υγείας, αλλά το πιθανότερο είναι ότι το υποσύνολο αυτό, θα είναι διψήφιο. Σε δισεκατομμύρια μιλάμε τώρα και να θυμόμαστε ότι ένα δισεκατομμύριο είναι χίλια εκατομμύρια.

Ενάμιση χρόνο μετά, κάποιοι νομίζουν ότι οι αποκαλύψεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ (τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια) και για την κατάχρηση που στοίχισε διαχρονικά στο Δημόσιο, αναφέρει “Η Εφημερίδα των Συντακτών”, πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ ή κάτι μικροεπεισόδια της κοσμικής στήλης, όπως η δίωξη του Ανδρέα Μαρτίνη, του Ερυθρού Σταυρού, και μάλιστα χωρίς να επιστρέφεται στον άδειο δημόσιο κορβανά ούτε δεκάρα, μπορούν να ρίξουν στάχτες στα μάτια μας και ότι θα διασκεδάσουν τις εντυπώσεις ισχυριζόμενοι “ότι το καραβάνι προχωρά”.

Μάλλον, μόνο το καρναβάλι προχωρά σε ξεφάντωμα, από την πλευρά των υπουργικών εδράνων!

Νομίζουν ότι με τέτοιες υποθέσεις, μπορούν να ισοσκελίζονται οι οικτρές εντυπώσεις, από την καθολική κοροϊδία, εν μέσω γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που μας κληροδότησαν οι παππούδες μας.

Αλλά μάλλον δεν τα έχουν μετρήσει καλά τα πράγματα, διότι ως γνωστόν, το σανό το χωνεύουν μόνο τα οζά!

Υ.Γ. Έγραφα εκείνον τον καιρό, τότε που ακόμα πολλοί, κάτι ελπίζαμε: “Αν δεχθούμε την άποψη των μελετητών της ελληνικής οικονομίας που λίγο-πολύ όλοι συμφωνούν, από την εποχή του Ζολώτα και ακόμη παλιότερα ότι ένα 25–30% του ελληνικού ακαθάριστου εθνικού προϊόντος βρίσκεται εκτός εθνικών λογαριασμών, στις μαύρες περιοχές της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής, χωρίς να συνυπολογίζονται οι κατάμαυρες κηλίδες της απευθείας καταλήστευσης του δημόσιου πλούτου μέσω των ελεεινών και δόλιων πρακτικών των τσοχατζοπουλαίων, παντός καιρού και πάσας κομματικής απόχρωσης, τότε η εκτίμηση του κ. Νικολούδη είναι εξοργιστικά υποτιμημένη και διακινδυνεύω μια πρόβλεψη: Μπορεί να έχει το δίκιο του, μιλώντας μόνο με τα τεκμήρια που έχει υπόψη του ως εκπαραθυρωμένος Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, αλλά όταν θα βρει λίγο χρόνο να ξύσει λίγο -εκτός από τα στοιχεία που έχει ήδη υπόψη του- και τα κιτάπια της Τράπεζας της Ελλάδας και των εμπορικών τραπεζών, στα οποία δεν είχε μέχρι τώρα πρόσβαση, δεν θα τρίβει μόνον αυτός τα μάτια του. Όλοι μας θα τα τρίβομε!!!”