De viatge al Club de Jazz

Carlos Pérez Cruz en la presentació

El Club de Jazz és un podcast que va complir els 16 anys este passat mes de febrer de 2017. Carlos Pérez Cruz qui ho dirigeix va voler celebrar-ho amb un concert doble al centre cultural el Matadero de Huesca este dissabte 4 de març. Fins allí ens vam acostar un bon nombre d’oients vinguts de molts racons de la península.

Luis Lles i Carlos Pérez Cruz

Una xicoteta taula presidida pel dibuix de Juan Gallego sobre Ornette Coleman, saxofonista de jazz, va ser el pretext per a obrir una conversació entre Carlos Pérez Cruz i Luis Lles, el tècnic de cultura de l’ajuntament de Huesca sobre el Matadero com a centre cultural. Segons apuntava Lles, una de les virtuts d’aquell espai era que un dia podia acollir una proposta vanguardista de jazz i una altra setmana un esdeveniment més folclòric.

El que podeu veure ací va ser utilitzat per Irene Aranda per a interpretar amb el piano.

Irene Aranda al piano solo va presentar Phonophobia que el qualificava en unes declaracions així: “un estudi de lliure improvisació sobre la tècnica, la resistència física i el poder d’enfocar l’energia en el moment”. El concert va ser un diàleg continu entre els sons que germinen de les cordes del piano i las mans d’Irene Aranda amb l’ajuda de diferents elements: caràtula d’un disc, blocs de fusta, etc. (Els podeu veure en la fotografia).

Irene Aranda al piano

El “festín” va continuar amb Jesús Moreno, col·laborador habitual del programa amb la seua secció de la Cadiera.

Jesús Moreno i Carlos Pérez Cruz

El fotògraf Roberto Domíguez havia reunit algunes preguntes de músics habituals del programa. “Qui és free?”, li va preguntar, “Free no existeix”, va contestar.

Samuel Blaser al trombó i Lucía Martínez a la bateria van tancar el 16é aniversari del Club de Jazz. Un concert inédit que durant les pròximes setmanes podrem escoltar en els podcasts que setmana a setmana ens proposa descobrir.

Gràcies Carlos per descobrir-nos tant!

Like what you read? Give Carlos Carlos Ripo a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.