Kael Mouillierats sista framträdande?

Malmö tog emot Luleå i åttondelen och passade på att spöa skiten ur Norrbottningarna med 6–1 efter att Rhett Rakhshani gjort matchens första och sista mål. Stora siffror är inte helt ovanligt i slutspel där målskillnad är helt oväsentligt och segrar är allt, så jag drar inte för stora växlar av det.

Diskussionen efteråt kom mycket att handla om Julius Junttilas tackling på Nichlas Hardt, där den sistnämnde ligger ner en stund på isen innan han plötsligt far upp och vill vara med och fightas igen.

Nichlas Hardt säger själv:

- Jag blev lite groggy av träffen, så jag låg kvar en stund. Sen ville jag inte att domaren skulle tro att jag var skadad så jag ställde mig upp.

Tacklingen gav matchstraff för charging på Junttila och stämpling som störtdykare modell vedervärdig på Hardt bland Twittrarna.

Men de nötta tangenterna på Twitteranvändarnas tangentbord hade knappt hunnit svalna innan nästa grej dök upp. En spelare i matchen hade blivit anmäld till disciplinnämnden. Och det var inte för situationen ovan, utan en händelse i mellanperioden där Luleås Kael Mouillierat satte klubban i huvudet på Malmös Christoffer Forsberg.

Inte första gången för Kael

Det är inte första gången Mouillierat utsätter motståndare för fula grejer, vilket gör att avstängningen blev fyra matcher — vilket kanske hade varit två matcher för någon som gjorde det här för första gången. Jag tycker ändå att det är ganska tufft.

Många irriterade röster höjdes om att tilltaget var idiotiskt, men om vi tittar lite närmare ser vi att Mouillierat har en hel del oflyt också. Crosscheckingen är menad att ta i axeln, och gör också det först. Eftersom Forsbergs sista rörelse precis innan klubban träffar är att sträcka ut armen mot Mouillierat blir axeln något lägre och får en vinkel som gör det i stort sett omöjligt att få crosscheckingen att stanna där — och hela rörelsen blir efter en axeltouch riktad upp mot huvudet istället. Onödigt läge att crosschecka i, och farligt att sätta den så högt upp — men resultatet att träffa huvudet är förstås inte så avsiktligt som många vill få det att verka som.

Dock är det märkligt att det inte blir någon utvisning i matchen.

Matchserien då? Luleå har ett lag som skulle kunna vara bra, men är det inte. Det sammanfattar hela säsongen och jag har svårt att se dem vända mot ett Malmö som får det mesta att stämma just nu. Därför tror jag att det här var det sista vi fick se av Mouillierat i Luleåtröjan.

Samtliga bilder ovan är från C More Sport

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.