Oddsorakelet, vad skedde?

Har fått en hel del frågor om varför jag valde att sluta vara en del av Oddsorakelet. Svårt att förklara egentligen, men tänkte jag skulle gå genom lite av det som skett med Oddsorakelet och mig själv dem senaste fyra åren.

23 oktober 2012
Denna dag fick jag mitt första meddelande från André Østgaard på Facebook. Han skrev att han skapat en email till mig som var kopplad mot Oddsorakelet.com. Detta var alltså den första officiella dagen för mig som en av dem första medlemmarna i gruppen.

27 oktober 2012
Facebookgruppen för oss oddstipsare skapades för att lättare hålla diskussioner om vad som ska ske vidare. Här delades allt av insidertips, till bilder från fylla då vi alla var unga och dumma. Även Tor Henrik Stensland presenterades som officiell medlem denna dag.

Medlemmar av gruppen på denna tid var André, Stian, Tor Henrik och Jag.

04 november 2012
Denna dag fick vi fram statistik för hemsidan. Och denna dag insåg vi att vi var en av dem största och mest växande hemsidorna inom betting i Norge med i snitt 800 unika besökare om dagen.

21 januari 2013
Oddsorakelet´s Twitterkonto fick sin 620 följare och det var fest i gruppen. Vi växte och körde på som aldrig förr. Davy Wathne var på denna tid en hyppig retweetare.

23 januari 2013
Denna dag skriver jag till André i chatten att det är dags att vi tar och startar en hemsida eftersom gruppen på Facebook började bli stor med den publicitet vi fick. André sa sig enig och jag startade på det som blev vår hemsida via Wordpress.

01 februari 2013
En dag som kommer gå till historien. Denna dag luftar André för mig om vi inte ska ta och välkomna in Shlomi Gerbi och Vidar Assarsen som tipsare i gruppen. Två medlemmar på Facebook som delat mycket tips och visat bra resultat.

12 februari 2013
Shlomi Gerbi tackar nej till att blir en officiell tipsare för Oddsorakelet. En sorgens dag för oss i gruppen som hade hoppats få med biffen. Vidar Assarsen fanns kvar som alternativ och jagades nu ner.

14 februari 2013
Efter långa och hårda förhandlingar med Vidar om våra ambitioner och målsättningar så säger sig Vidar redo för att bli en del av teamet. Jag, André, Stian och Tor Henrik är glada som barn på julafton och känner att vi gjort en kanonvärvning.

15 februari 2013
Grunnet miltärtjänst försvann Stian ganska snabbt efter att Vidar blev en medlem. Men det är aldrig lätt att försvara sitt land samtidigt som man ska lägga pengar på att Norge ska förlora i skidor. Anledningen var alltså lite tid.

14 mars 2013
Jag, Robert Gustafsson ger mig som tipsare för Oddsorakelet för en stund. Anledningen till detta var studier i USA som gjorde att fokus inte kunde hållas på vad som skedde borta i Europa på samma sätt när jag kombinerade betting med studier och ett liv i Kalifornien.

22 april 2013
För första gången nämns legenden Mattis Holt som en kandidat att bli officiell tipsare inom områdena NFL och NHL. Positivitet jämnt över i gruppen, men eftersom vi försöker införa en “kvalitetscheck” på nya tipsare då vi själva var minus sammanlagt så fanns det en del som skulle göras innan detta kunde presenteras som officiellt.

16–20 maj 2013
Här sker det en hel del kollektivt i gruppen. Oenigheter då gruppen kollektivt hade den värsta månaden någonsin med allt för mycket pengar förlorade. Tor Henrik tar en pause för att hitta motivationen precis som jag hade gjort två månader tidigare. Men mitt i detta elände så är jag klar med studier i USA och kommer tillbaka till Oddsorakelet, hungrig som aldrig förr.

02 juni 2013
Lugnt och stilla i gruppen och på hemsidan resulterar i att Vidar kastar ut ett inlägg om att aktiviteten är låg och att fler måste skärpa sig. Här är det första gången jag skriver att jag är trött på att ro båten ensam när alla andra bara sitter på och ser på utsikten och äter frukt.

25 juni 2013
Oddsorakelet.com och fotballsonen.com går in i ett samarbete där vi ska komma med oddstips som publiceras på en av, på den tidens största norska internetsidor för fotbollsintresserade. Klapp, rop och öl hörs i bakgrunden och vi tror att vi är på gång med att ta ännu ett kliv mot att bli ännu större.

30 juni 2013
Kaos och total kalabalik uppstår när vi ska presenteras som officiell samarbetspartner med Fotballsonen. Rykten om att fotballsonen tagit över spanskafans.com nämns och vi bli nervösa över vilken publik vi kommer nå ut till. Kommer servern vår explodera?

23 juli 2013
Mattis Holt presenteras som ny medlem i gruppen och den som ska vara ansvarig för ny hemsida då den vi hade aldrig blev bra nog för att realisera. Alltså inte som en officiell tipsare av spel.

14 oktober 2014
Första dagen Sebastian Skåre Tune och Simen Aasum diskuteras som kandidater att bli med i gruppen.

14 oktober 2014
1672 är inte bara året då Frankrike utropade krig mot Holland, det var även antalet följare vi hade på Twitter denna dag.

22 oktober 2014
Våra grannar i söder, Tipperen.dk kontaktar mig efter en rad med bra resultat om att blir den första svenska gästtipparen för deras hemsida. Tar upp detta med gruppen och vi beslutar att detta är inte något jag ska göra.

25 oktober 2014
Vi kastar ut ett inlägg på Facebook om att vi letar efter en person till som kan tänka sig vara officiell tipsare för Oddsorakelet. Många intressenter hör av sig, men endast tre stycken var intressanta.

01 november 2014
Jag startar med en egen service där jag mailar ut speltips till dem som registrerar sin email. Detta startades då jag var besviken på den låga aktiviteten och att jag vill ha något att falla tillbaka till om saker och ting gick till helvete med Oddsorakelet.

08 november 2014
Spelsidan Guts.com tar kontakt med mig för att förhöra sig angående eventuellt samarbete på hemsidan. Vi håller kontakten och det visar sig att det bara är ett affiliate-avtal som dem vill landa med oss. Detta är inget vi var intresserade i. Någonsin.

07 januari 2015
Både Simen Aasum och Sebastian Skåre Tune blir invalda i gruppen efter att ha visat goda resultat under deras trial-period. Fokus för båda låg på lägre norska nivåer där båda själv spelat och har goda kontakter. Ännu två goda värvningar för Oddsorakelet.

06 april 2015
Efter ett längre inlägg från mig där jag nämner mycket av det som skett senaste tiden så beslutas det att jag tar över som “ledare” för gruppen. André är inte längre med på grund av andra anledningar och jag hoppas kunna göra ändringar som var positiva för alla inblandade.

02 augusti 2015
Den första podcasten från Oddsorakelet diskuteras då det snart är dags för dem största ligorna att kicka igång igen.

07 oktober 2o15
Ännu en gång så kommer det ett längre meddelande från mig där jag kritiserar den dåliga kollektiva aktiviteten i gruppen och att jag inte orkar fortsätta ro båten likt tidigare, trots tidigare kritik.

08 juli 2o16
Jag ger mig officiellt som både ledare och tipsare för Oddsorakelet. Sidan lever fortfarande kvar i all välbehåll, och kommer alltid göra så hos mig. Jag är säker på att dem som är kvar nu, och dem som kommer komma in utvecklar detta till nått ännu större. Min tid var över, dörrar har öppnats och det är dags för mig att kliva genom en ny.

Tack för allt, tack för att du läst och hoppas du följer med både mig och Oddsorakelet vidare.

Om du skulle vilja vara med mig vidare så kan du enkelt och givetvis gratis registrera dig för mina speltips som numera bara kommer via email.
Klicka så fall här: Registrera dig för Roberts speltips