Robert, hur stor … har du?

Ganska speciell fråga egentligen. Och kanske har jag startat helt jävla fel här. Men kan väl göra det klart med en gång, till er alla som läser. Jag kommer aldrig nämna det igen, vad det än nu var du trodde att titeln skulle handla om.

“Hur stor … har du?”

Whoops, did it again.


Nej, dags att vara lite seriös också. Efter första inlägget där jag skrev mina tankar om alla maxbets som florerar på Twitter, så tänkte jag att jag skulle täcka en fråga som jag får allt för ofta. Detta är antagligen den fråga jag får allra mest av nya följare på Twitter, eller i verkliga livet. Jag vet inte helt varför denna fråga är så intressant, men jag ska förklara varför jag inte tycker om frågan, och i och med detta varför jag inte svarar på den och sedan kommer jag avsluta med ett exempel på vad jag tycker man ska fokusera på istället.

“Robert, hur mycket pengar tjänar du på betting egentligen?”

Jag kan stoppa dig redan här. Det kommer aldrig skrivas några officiella siffror i någon av dessa texter. Varför inte? Jo, för det är privat, det är så in i helvete privat. Detta är anledningen till att denna text har en så jävla dålig clickbait titel att nu Sporten.com och Nettavisen.no sitter och funderar på hur jag kan vara så genomtänkt med titeln. Så vi lämnar min titel nu, eftersom den är privat.

Vad som också är privat, är vår ekonomi, vår lön och storleken på ditt bankkonto. Jag kommer inte fram till dig och frågar hur mycket pengar du tjänar varje månad. Det skulle vara ett övertramp i vår jantelagsfyllda del av världen. Så min fråga är då, varför i helvete frågar du mig hur mycket jag tjänar?

Nu är jag inte sur, jag bara kryddar till texten med lite svordomar för att det ska se lite med kryddigt ut, och som att det är något jag reagerar extra mycket på. Men egentligen är det bara fyllnad, precis som denna meningslösa del av texten som du nu läste.

Men som jag uppfattar det, tror jag att det finns ett ganska enkelt svar på varför folk frågar hur mycket jag tjänar på betting. Dem som frågar har nämligen ofta en del saker gemensamt.

För det första är detta folk som gärna vill lära sig mer om betting, som är nya och lite osäkra. Och det är bara kul, fråga ska man, annars får man inget veta, osv. 
Och för det andra tror jag att många av dem samma personerna anser att succé inom betting innebär att tjäna satans massa pengar. Och i viss mån är väl kanske det korrekt. Men när det kommer till investeringar, som jag egentligen vill kalla det jag håller på med, så är vi alla olika. Alltså har inte hur mycket jag vinner så mycket att säg, det viktiga är att jag inte förlorar mer än jag satsar.

-Hur kan det inte har nått att säg?

Högre insats= mer succé???

Om du tänker så här, så tycker jag faktiskt synd om dig. Det är typ som att säga “Om jag riskerar dubbelt så mycket pengar som dig, är jag dubbelt så duktig som du!”
Detta är givetvis inte sant, och bara nått jag skriver. Men hör hur dumt det låter. Och här kommer vi tillbaka till det jag skrev i första inlägget. En viss summa pengar kan vara mycket för mig, men kanske inte för dig. Och vise versa.

(Fictitious numbers)

Folk borde inte lägga så mycket fokus på hur mycket pengar jag spelar för, eller investerar i något. Det man hellre borde fokusera på är hur mycket jag får tillbaka av investeringen. På dem flesta sidor där folk för statistik över sina spel finner man något som heter ROI (Return On Investment). Jag orkar inte förklara vad det betyder, men klicka på ordet så får du en förklaring där. Läs och lär!


Essensen i hela texten är att när du frågar mig hur mycket jag bettar för, eller hur mycket jag tjänar på betting. Då förlorar du mig, jag sakta men säkert flyter liksom bort fysiskt från dig. Men jag kan givetvis förstå att folk kan tycka det är intressant. Pengar är ju den största motivatorn i hela världen. Eller, kanske sex är det? Men nu är sex styrt av pengar, så då vinner pengar igen. Men seriöst?

Vad som är intressant är inte vilka summor jag eller du spelar för. Vad som är intressant är hur stor procentandel jag har kvar efter att investeringen är slutförd. I fallet om vi har mer pengar kvar än vispelade för,

Då är vi en succé!

Robert

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.