Vuosi ei-vielä-partiolaisen matkassa

Vaihe 1. Alkujärkytys

Metsäretket, huivit, solmut, puukolla veistely. Siinä oli aika lailla lähtötietoni partiolaisista viime vuoden huhtikuun lopulla, kun tempauduin mukaan Roihun sometiimiin.

Alkujärkytykseen kuului olennaisesti partioslangiin tutustuminen. Mitä ihmettä nuo huivikaulat höpisevät, llpkj, kolo, sudari, samoaja, kogi, akela, luotsi…? Ei saa taputtaa esityksille. Ihmiset tulevat kättelemään sinua vasemmalla kädellä juuri, kun olet lastannut sen täyteen tavaraa, jotta pystyisit kättelemään oikealla kädellä. Mitä ihmettä?!

Onneksi sometiimistä sain vertaistukea toiselta ei-vielä-partiolaiselta (=evp) ja myös muut tuntuivat ymmärtävän hämmentyneitä yksilöitä.

Vaihe 2. Sopeutuminen

Huomasin, että partiolaisuus on paljon muutakin kuin ensijärkytys antoi ymmärtää. Partiolaiset eivät pelkästä puhu, he tarttuvat asiaan ja tekevät sen! Aina on aikaa auttaa kaveria. Ei valiteta turhasta. Tehdään aina mitä luvataan ja vähän enemmän.

Sometiimin alkuajat! Elokuussa 2015 tiimissä oli 3 mestaria ja päällikkö. Nyt somettamassa on jo kolmisenkymmentä!

Mitä sitten ovat paperipartiolaiset? Sain oppia, että partiota voi harrastaa muutenkin kuin kastelemalla villasukkansa ja polttamalla ne sen jälkeen nuotion lämmössä. Monet tekevät pelkästään viestintää tai somea ja järjestöjyräävät partiourallaan ilman traumaattisia maastokokemuksia.

Vaihe 3. Kasvu

Oman kasvun huomaa usein vasta jälkeenpäin. Edustin Roihua PING Helsinki-sisältömarkkinafestareilla aika lailla tasan vuosi partiotaipaleeni aloittamisen jälkeen. Vakuutellessani bloggareita haastamaan omia ennakkoluulojaan, tajusin kuinka paljon olenkaan oppinut ja kuinka ylpeä olen partiolaisuudesta.

Partiossa puhutaan usein vähän liian suuriin saappaisiin astumisesta ja tekemällä oppimisesta. Omalla kohdallani nämä tarkoittivat viestintä- ja somesuunnitelman tekemistä, markkinointikampanjoiden pähkimistä ja toteuttamista, oman tiimin vetämistä, kuvia, videoita, snäppejä, periscope-lähetyksiä, analytiikkaa ja lukemattomia upeita koulutuksia. Kuka olisi arvannut, että partiossa voi kouluttautua someammattilaiseksi?

Roihun aikaisimpien kamppisten satoa.

Oman kuplan ulkopuolelle astuminen kannattaa aina, se auttaa näkemään asiat eri valossa. PING Helsingissä tajusin, miten ylpeä voin olla omasta osaamisesta. Onhan se ihan mieletöntä saada yli 17 000 ihmistä innostumaan ja liekehtimään kahdeksalla eri kanavalla.

Ehkä siihen vaikutti nämä oivallukset, ehkä innokkaan sometiimiläisen timanttinen markkinointi, mutta luulen, että evp:stä on tullut ipp, ihan pian partiolainen.

Kirsi, somemestari, tutustunut partioon Roihun sometiimissä ja eiköhän tiimi pidä huolta, että pestejä partiosta löytyy jatkossakin ;)

Tartu huivihaasteeseen jos haluat haastaa oman käsityksesi partiosta! Pääset tutustumaan päiväksi Roihun elämykselliseen menoon ja katsomaan miltä 17000 leiriläisen pikkukylässä näyttää. Ota yhteyttä PR-tiimin Anniina Hentiseen, jos kiinnostuit.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.