Collectieve Creativiteit

In een grootschalig onderzoek heeft Harvard professor Linda Hill gekeken naar hoe spraakmakende bedrijven wereldwijd geleerd hebben hoe collectieve creativiteit werkt. Om dan maar gelijk met de deur in huis te vallen: creatief zijn doe je niet in je eentje.

‘Innoveren, samen, purpose’ — het zijn de woorden die vandaag de dag het hart doen kloppen van een organisatie. Maar hoe doe je dat?

Linda Hill heeft vooral gekeken naar collectieve creativiteit. In de eerste plaats zal het samen werken aan nieuwe en creatieve oplossingen binnen teams vooral moeten gaan om goed creatief te schuren, creatief lenig te zijn en creatief samen besluiten te nemen. En dat in een terugkerende orde.

Om zo’n sfeer van samen kunnen schuren, een lenige geest en ook nog eens heldere besluiten durven nemen te laten ontstaan is het belangrijk dat er een ‘workspace’ ontstaat waarbij de community gedachte wordt gekoesterd. Iedereen is betrokken, iedereen denkt/werkt mee. Het is een inclusief proces. Belangrijk is dat leiders van bedrijven dat beseffen. Niet de dominante chef of bestuurder krijgt de centrale plek op dit podium, maar de groep. De leider, de manager wordt veel meer de sociale architect. Hij of zij laat het creatieve proces als een collectief ontstaan.

Via ‘nurture from bottom-up’ kan een ‘workspace’ ontstaan. Kunnen werkelijke creatieve ideeen ook weerslag krijgen binnen de organisatie en kan de noodzakelijke innovatie voet aan de grond krijgen.

“Instead of trying to come up with a vision and make innovation happen themselves, a leader of innovation creates a place — a context, an environment — where people are willing and able to do the hard work that innovative problem solving requires.” — Linda Hill

Interessant zal zijn hoe een organisatie het zoeken naar ‘innovatie, samen en purpose’ vorm gaat geven. In ieder geval kunnen de inzichten van Linda Hill daarbij helpen.

Ron van Es — Work and Purpose