Openbaar Vervoer Nu vraagt opening van laatste metrotunnel in Antwerpen

Sinds begin jaren ’80 ligt er een metrotunnel tussen de turnhoutsebaan en Schijnpoort vlak onder de Kerkstraat en de Pothoekstraat. Deze kost jaarlijks veel geld om gewoon te onderhouden te worden zonder maar ook één reiziger te hebben gezien.

Wij, Openbaar Vervoer Nu, stellen dan ook voor om deze tunnel in gebruik te nemen. Met de opening van deze tunnel zou Borgerhout en Stuivenberg een snelle verbinding met het Zuid via de Leien en centraal station krijgen, maar ook een verbinding naar het Sportpaleis of Deurne zal ook tot de mogelijkheden behoren.

De tunnel is in het geel gemarkeerd, foto op basis van Google Maps

De 2 haltes op deze metrotunnel, gelegen aan de Sint-Willibrorduskerk en Stuyvenberg site met elk perrons van 60 meter lengte, bieden ook potentieel voor stadsvernieuwing. Mocht de tunnel geopend worden dan kan de bovengrondse bus vervangen worden door de pré-metro. Hierdoor komt er ruimte vrij om de straten heraanleggen uit het oogpunt van de fietser en voetganger met meer groen en een verkeersveilige situatie als eindresultaat. De stations zelf zouden de meest moderne en comfortabele haltes kunnen worden van het Antwerpse net met duidelijke herkenning van de ingangen, real-time reizigersinformatie, ticketautomaten, liften, genoeg zitbanken op de perrons en nog veel meer.

Het tramnet van Antwerpen (situatie 01/04/2017)

Wat we ook noodzakelijk achten is een complete herziening van het Antwerpse net. De opening van de tunnel zal extra mogelijkheden bieden om de bus uit het stadscentrum te weren en een beter tramaanbod te kunnen aanbieden.
Een voorwaarde die we wel stellen is dat de reiziger een beter en sneller aanbod krijgt en niet een kleiner.

Link naar onze Facebookpagina
https://www.facebook.com/openbaarvervoernu

Ons logo van deze actie