Zelenom arhitekturom čuvamo planetu

Uskoro završavamo izgradnju naše druge po redu “pametne zgrade” u Srbiji, kojom uz upotrebu inovacija i najnovijih tehnologija promovišemo brigu o budućim naraštajima naše plave planete

Nova “pametna zgrada” naše banke, osmišljena je kao savremen objekat, projektovan u skladu sa poslednjim svetskim arhitektonskim trendovima, u blizini našeg postojećeg sedišta u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu.

Novu poslovnu zgradu klase “A” gradimo u skladu sa visokim međunarodnim standardima i vrednostima naše Societe Generale grupe, ali i po poslednjim globalnim ekološkim standardima. Uz to, primenjujemo i brojne inovacije.

Building Management System

Svi sistemi biće integrisani u BMS (Building Management System), kako bi bio poboljšan kvalitet uslova rada ali i da bi se istovremeno ostvarile značajne uštede na polju potrošnje energije — električne i toplotne, kao i potrošnja pijaće vode.

Sistem za rekuperaciju kišnice

Osim toga, nova zgrada imaće poseban sistem za rekuperaciju kišnice, koja će biti korišćena za tehničke potrebe zgrade umesto pijaće vode.

Mini elektrana za proizvodnju el. energije

U planu je postavljanje i mini elektrane za proizvodnju električne energije, koja bi po potrebi obezbeđivala dovoljan stepen energetske nezavisnosti.

Parking za električne automobile

I to nije sve, jer planirana je i izgradnja parkinga sa solarnim punjačima za vozila na električni pogon, koji bi bio dostupan i građanima koji žive u blizini nove poslovne zgrade.

Objekat se nalazi na ekskluzivnoj lokaciji na samo 3 km od strogog centra Beograda, ima šest nivoa, podzemnu garažu, krovnu terasu i prostire se na površini od 10.612 m2. Projektovani kapacitet zgrade je oko 650 radnih mesta, a objekat će raspolagati i trening centrom sa multimedijalnim i multifunkcionalnim sadržajima koji mogu da prime 150 ljudi.

Naš partner, “IMEL grupa”, zadužena je i za projekat i za izvođenje radova, a da je u pitanju već proveren tim, govori činjenica da je upravo ova građevinska kompanija izgradila i našu sadašnju Upravnu zgradu Societe Generale banke, koju smo pustili u rad pre tačno 10 godina.

Ovaj veliki projekat je još jedan dokaz da je Societe Generale banka ovde došla da ostane, i da razmišljamo dugoročno kako bismo u Srbiji iznova rasli i gradili dobre odnose sa lokalnom zajednicom i njenim građanima!