Wil je reageren? Dat kan!

Een van de manieren om aan marketing te doen is bloggen: het schrijven van artikelen die je op je website zet. Ik heb zelf ook een blog op mijn website (http://www.selmafoeken.nl/blog). Hier plaats ik de artikelen die ik schrijf, maar bijvoorbeeld ook de video’s van Selma geeft antwoord.

Wat ik leuk vind aan bloggen, is dat lezers kunnen reageren. Onderaan ieder artikel staat namelijk een reactiemogelijkheid. Reageert een lezer, dan verschijnt deze reactie onderaan het artikel. Hierdoor kan ik de interactie met mijn lezers aangaan. Ik kan namelijk ook weer op hun reacties reageren en zo ontstaat er persoonlijk contact. Daar kan ik echt van genieten.

Daarnaast is de reactiemogelijkheid voor mij als ondernemer ook nog eens heel waardevol. Ik zie hierdoor wat er bij mijn lezers leeft. Op welke artikelen zij reageren en welke reacties zij geven, geeft mij als ondernemer namelijk heel veel waardevolle informatie.

En vaak geven lezers ook nog eens hele mooie aanvullingen op datgene wat ik schrijf. Ze geven bijvoorbeeld tips of delen hun eigen ervaringen en dit kan ook voor de andere lezers van het artikel heel interessant zijn.

Daarom was ik in eerste instantie ook heel verbaasd toen ik onlangs een trainer hoorde zeggen: “Ik blog wel, maar ik heb de reactiemogelijkheid uitgezet. Ik wil niet dat mensen op mijn blogartikelen kunnen reageren. “

Deze trainer heeft er dus voor gezorgd dat één van de meest waardevolle onderdelen van bloggen niet mogelijk is! “Wat een gemiste kans”, was het eerste wat ik dacht toen ik haar dat hoorde zeggen.

Toen ze vervolgens aangaf wat de reden was dat ze dit uitgezet had, begreep ik meteen dat er iets anders aan de hand was. “Dat kost me namelijk veel te veel tijd” was wat ze als reden gaf.

Ik denk dat ze hierbij meteen de spijker op zijn kop slaat wat betreft het gevoel dat bij veel trainers leeft als het om marketing gaat: marketing kost veel te veel tijd!

Ik snap dit gevoel heel goed. Als je bedenkt wat je tegenwoordig allemaal moet doen om aan klanten te komen:

- bloggen
- nieuwsbrieven sturen
- webinars geven
- vloggen
- Facebook
- LinkedIn
- Twitter
- Periscope
- netwerken
- spreken
- gratis E-book
- gratis challenges organiseren
- Instagram
- Pinterest
- podcasts

Als je deze lijst ziet — die waarschijnlijk niet eens compleet is — dan zakt de moed je toch meteen in de schoenen?! Misschien staan er zelfs wel dingen tussen die je niet eens kent. Maar als je dit allemaal moet doen, dan heb je toch he-le-maal geen tijd meer om te trainen…

Laat ik je meteen gerust stellen: ik geloof niet dat je al deze dingen hoeft te doen. Echt niet!

Maar wat doe je dan wél? Want ik kan me voorstellen dat je eerste vraag dan meteen is: “Wat uit deze lijst moet ik dan inzetten?”

Ik geloof niet dat één van deze middelen dé manier is waarop je aan marketing moet doen. Want wat voor de ene ondernemer heel goed werkt, hoeft dat voor de ander niet te doen. Het feit dat ik nieuwsbrieven stuur, blog en video’s maak, hoeft niet te betekenen dat jij dat ook moet doen. Want wie zegt dat dit voor jou ook werkt?

Ik geloof namelijk dat je datgene moet inzetten wat voor jou werkt.

Dat klinkt heel simpel. En dat is het ook. Want als je weet waarom mensen van jou kopen, weet je ook welke vormen van marketing voor je werken en op welke manier je ze kunt inzetten.

Hoe je erachter komt waarom mensen specifiek van jou kopen, kan ik je leren als je meedoet met de introductieworkshop marketing. Tijdens deze workshop leer ik je alles over de 12 ondernemersprofielen. Dit is een model waar ik zelf waanzinnig enthousiast over ben.

Want ken je jouw eigen ondernemersprofiel — dat aansluit bij wie jij van nature bent — dan weet je ook welke vormen van marketing voor je werken en welke niet.

Dus wil jij serieus met marketing aan de slag, maar wil je voorkomen dat je tijd, energie en geld stopt in vormen die niet bij je passen, kom dan naar de introductieworkshop marketing. Je vindt meer informatie op: http://www.selmafoeken.nl/tra…/introductieworkshop-marketing