“Employer branding steeds belangrijker in onze sector”

Een job kies je niet langer alleen op basis van het loonsvoorstel. Je moet ook streven naar een match op cultuur én waarden. Zo creëer je een hecht team, en trek je meer sollicitanten aan. Eline Bruyninx legt uit.

Als marketing manager van Groep Bruyninx weet Eline dat enkel het posten van vacatures niet langer voldoende is. Daarom werkt de groep aan een echte employer brand.

Ze kwam in contact met Bert van MAST, en die kwam met frisse en concrete ideeën. 8 weken later was de eerste stap een feit: de nieuwe jobsite van Bruyninx.

Meteen het resultaat zien?
Kijk op werkenbij.bruyninx.be.

Dag Eline!
Vertel kort eens wat Garage Bruyninx doet.
Hallo! Bruyninx is autoverdeler van 10 merken met in totaal 13 vestigingen verspreid over Limburg. Wij verdelen de merken Peugeot, Citroën, Fiat (Professional), Alfa Romeo, Jeep, Abarth, Nissan, Kia en Opel.

Hoe lang bestaan jullie eigenlijk al?
Mijn grootvader startte meer dan 60 jaar geleden met het verdelen van Fiat.

En hoe lang werk jij hier al?
Sinds 2013, dus ongeveer 5 jaar. Ik ben verantwoordelijk voor de marketing en communicatie, en beheer dus, samen met onze digital marketeer & HR manager, ook onze jobsite.

Waarom vind je employer branding belangrijk bij jullie?
Wel, da’s heel eenvoudig. Vroeger hing de match tussen werkgever en sollicitant vooral af van het overeenkomen op vlak van loon en voorwaarden. Maar da’s anno 2019 niet langer genoeg. Nu moet er écht een match zijn op vlak van waarden en cultuur. Da’s heel belangrijk.

En daarnaast: er is steeds meer krapte op de arbeidsmarkt. The war on talent is on!

Hoe zou je jullie cultuur dan omschrijven?
Bruyninx is echt een familiebedrijf! Iedereen kent hier elkaar. Dat vind ik zelf ook belangrijk. En we hebben daarom ook een heel menselijke aanpak.

Ons management zit ook niet in de ivoren toren. Onze CEO is nog heel betrokken met het reilen en zeilen op de werkvloer en hecht veel belang aan het welzijn van onze medewerkers.

Zijn jullie ook actief bezig met begeleiding van de medewerkers?
Ja, en daar is het de grootte van onze groep die voor doorgroeimogelijkheden zorgt. Zo heeft één van onze medewerkers onlangs een mooi traject afgelegd: van receptioniste in Hasselt, naar de naverkoopdienst in Sint-Truiden. En ondertussen is ze doorgegroeid tot site manager. Knap!

Wat is je opgevallen aan MAST?
De frisse kijk! Bert kwam meteen met een nieuwe, frisse, visuele aanpak. En dat heeft ons geholpen, want wij werkten al héél lang met vaste partners samen.

En, heeft Bert het goed gedaan? :-)
Ja hoor! Ook de communicatie ging heel goed. Daar vinden we elkaar in:gewoon een whatsapp’je en niet rond de pot draaien. Geen “beste Eline” of “mevrouw Bruyninx” bij ons!

Bert: Haha ja dat herken ik! Soms krijg ik een e-mail met “Beste meneer Schols”. Dan weet ik niet wat ik moet doen :-)

Ben je zelf fier op het eindresultaat?
Ja! Het is heel mooi geworden. En ook de collega’s waren enthousiast. Iedereen ging meteen kijken hoe hij of zij op de foto stond!

En ook onze CEO is tevreden. Leuke projecten die vakgebieden overstijgen: dat moedigen ze hier altijd aan.

Vind je het belangrijk dat de medewerkers mee zijn in het verhaal?
Ja absoluut! Je medewerkers moeten het gevoel hebben dat de uitstraling ook overeenkomt met de werkelijkheid. Anders zullen ze nooit ambassadeur zijn van je bedrijf!

Wij zijn bijvoorbeeld heel actief bezig met klantentevredenheid, maar dat kan je enkel en alleen bekomen als ook je medewerkers tevreden zijn. Ik noem het dus medewerkerstevredenheid :-)

Om af te sluiten!

Is het waar dat heel de straat hier bezet is door Bruyninx?
Haha het scheelt niet veel!

Ga je Bert trakteren nu je tevreden bent?
Ja, op taart!

Aha! Je komt toch naar één van onze komende Koffie & Vlaai edities?
Natuurlijk. Net als vorig jaar :-)

Hoeveel keer per week eet je gebakjes van Peas?
Véél te veel!!

Vervang je een kapotte autoband eigenlijk zelf of bel je Touring?
Ik bel naar Bruyninx! :-)

Meer weten over Garage Bruyninx? Kijk op www.bruyninx.be.
Het resultaat van de jobsite? Kijk op werkenbij.bruyninx.be.

Deze blog is geschreven door Simon van Mast.
Mast helpt bedrijven een authentiek merk te bouwen en te verspreiden.
www.mast-agency.be
contact@mast-agency.be