NA SVE SPREMNA ŽENA IKS

Gospodin i gospođa Iks bili su u dugoj vezi. Razvukli je duže od decenije, pa ni tamo ni ovamo. Nikako da izgovore ono sudbonosno-da-i skoče na ludi kamen. Više im se svidelonda svako gazduje u svojoj kući, a da se svakodnevno viđaju. Obično bi gospođa Iks pravo sa posla odlazila svom voljenom i tamo spremala ručak za oboje. Napuštala je stan u sitne sate samo da bi spavala u svojoj kući i tako iz dana u dan Jovo nanovo.

Retko su izlazili, više su voleli da budu sami. Na početku beše kao i kod ostalih-med i mleko. Ćućorenje, maženje, paženje, ugađali su jedno drugom i ljubav je cvetala. Ali jednog dana se izlizala kao stari đon. Gospodin Iks je počeo da vrda. Durio se, izvoljevao i na kraju se drznuo da pobegne sam na more. Lepša polovina nije to mogla da podnese pa je izbila žestoka svađa. Kasnije su s mukom izgladili stvar i nastavili po starom. Izgleda da nisu znali za onu narodnu “ Kad jednom hleb presečeš, nikada ga više ne sastaviš.” Gospodin Iks nije znao da je svaki švaler i maler.

Gospođa Iks je zacrtala da će joj on biti doživotni partner i ni jedan drugi nije dolazio u obzir. On se osetio priklještenim i dobio ludačku želju za slobodom. Tako se opet jedne noći krišom spakovao i odmaglio sam na letovanje. Ovog puta nije izabrao more već mirno planinsko mestašce. Gospođa Iks koja je bila oštroumna, brzo provali izdaju i dade se u poteru. Ne bude lenja, već odmah uzme slobodne dane, ukrca se na voz i ode u isti grad i odsedne u istom hotelu. Čak je iznajmila sobu do njegove. Kada je ugledao samo što nije dobio srčku. Pravili su se da se ne poznaju, ali ga je ona pratila u stopu. E, neće majčin sine da bude po tvome, mislila je. Šta ću s ovolikim godinama proćerdanim s tobom, pitala se besno. Gospodin Iks, revoltiran, i tvrdoglav kao jarac, smuva devojku iz tog grada, a gđa Iks svuda za njim u stopu. Oni sednu u kafić, ona se smesti za sto prekoputa, oni šetaju, šeta i ona, oni na ručak eto i nje. Kada je proteklo deset dana vrate se u Vršac svako o svom trošku. Gospodin Iks je odmah promenio bravu, jer je očekivao skandal većih razmera. Ali gđa Iks nije bila kuče od juče, već je skovala plan kako da mu se osveti. Saznala je tačan datum kada je nova devojka trebalo da doputuje kod njenog, sada već bivšeg dragog. Bila je vrlo odlučna, odvažna, spretna i spremna na akciju. Popela se na prvi sprat i ušla preko terase. Zavukla se ni manje ni više, nego u komodu i čekala.

Gušila se među posteljinom, sva sreća te nije kinula ili se zakašljala od prašine. Ožednela je, išlo joj se u toalet, ali sve je trpela. Eto, kako ljubav ne zna za granice. U neko doba stigoše novopečeni golupčići. Kad su se raskomotili i večerali, nisu dugo otezali da pođu da se kresnu. Prvo se mlada dama istuširala i zavukla u krevet očekujući švalera. Pripalila je cigaretu i čekala da se pojave on i njegov vršnjak. Odjednom je nešto štrecnu jer joj se učinilo da se pomera poklopac komode. Protrljala je oči pa je opet pogledala u tom pravcu. U sobu je ušao gospodin Iks s spremnom alatkom. Poklopac poče da se podiže i gospođa Iks kao kobra iz korpe, uspravi se u svoj svojoj veličini. Mlada dama vrisnu i zakoluta očima, šokirani gospodin je polivaše vodom, a gospođa Iks polako i s ukusom trijumfa u srcu, napusti stan.

Pričalo se da su posle toga imali problema sa seksom. Taman da se dohvate, a pred oči im iskrsne gospođa Iks kako izlazi iz komode. Očekivali su da će izaći i iz zida i da je svuda oko njih.

Jer, “To je žena na sve spremna, da li znaš, da li znaš?”

Like what you read? Give Sonja Radivojević a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.