Går du i tankar om att slå till på en restaurang till salu i Göteborg? Här är några tips!

Alla hade vi drömmar som små. I och med stadens fina rykte vad det gäller restaurang- och krogvärlden är det inte helt ovanligt förekommande att man hör om drömmar som kock. Eller kanske till och med restaurangägare. Känner du igen dig? Läs då Verksamhetslokaler.se’s senaste blogginlägg som tar upp just tips till den som letar efter en restaurang till salu i Göteborg.

Tips till dig som letar efter restaurang till salu i Göteborg

Precis som när man startar upp vilken typ av verksamhet som helst så finns det en hel del regler och föreskrifter att förhålla sig till. Det är därför inte en helt omkomplicerad process — som vi genom att spalta upp den i korta drag i punktform vill förenkla något. Vår förhoppning är att listan ska kunna användas både till inspiration i processen, men också som en enklare och mer övergripande checklista för den som letar efter en restaurang till salu i Göteborg.

  1. Innan du börjar leta efter lediga restauranger är det viktigt att skissa fram en tydlig idé och strategi för din kommande restaurang. Vad för typ av restaurang ska det vara och vilken målgrupp önskar du nå ut till?
  2. När du väl börjar sökandet efter en restaurang till salu i Göteborg är det viktigt att försöka ha ögon och öron öppna varje dag och att ha tålamod. En god start är att kolla igenom alla tillgängliga restauranger i Göteborg här.
  3. Kontakta myndigheterna och ordna med alla tillstånd som behöver. Till exempel så kräver ett serveringstillstånd av alkohol att du går en speciell kurs, vilket kan kräva viss framförhållning.
  4. Kontakta även skatteverket och brandskyddsmyndigheten för att få grönt ljus för såväl ekonomi som lokalens säkerhet.

Det finns också god hjälp att få genom en del av ovanstående steg. Det är inte helt ovanligt idag att man använder sig av konsulter för att få hjälp med de administrativa bitarna och få alla tillstånd på plats. När du sedan är igenom alla steg och har hittat din restaurang till salu i Göteborg är det bara fantasin som sätter gränser för vad du kan uppnå. Lycka till!