Mechels ondernemerskoppel kiest resoluut voor duurzame cargofiets

Stijn Swinnen
3 min readMay 15, 2020

Mechelen, 15 mei 2020

Stijn Swinnen (fotograaf) en Elize Tikmane (yoga instructor) kiezen resoluut voor verplaatsingen met de fiets in Mechelen.
Stijn Swinnen en Elize Tikmane gebruiken de fiets voor alle opdrachten in Stad Mechelen. (Foto: Jasper Jacobs)

Duurzaam lokaal ondernemen: de Mechelse fotograaf Stijn Swinnen bewijst dat het kan. Vanaf vandaag doorkruist hij met zijn nagelnieuwe cargofiets Mechelen en omstreken. Die focus op ecologie levert hem meteen een vierjarige raamovereenkomst op bij OVAM. Ook zijn echtgenote Elize Tikmane, yogalerares in Mechelen, zal de fiets geregeld gebruiken.

“Met mijn keuze voor de cargofiets combineer ik mijn passie voor ecologie met praktische voordelen”, verduidelijkt Stijn Swinnen. Als fotograaf zeult hij heel wat materiaal mee naar huwelijks- of bedrijfslocaties. Ook Stijns echtgenote vertrekt vaak gepakt en gezakt naar haar leslocaties in en rond Mechelen. “Elize heeft geen rijbewijs. Daarom is de fiets voor haar het perfecte vervoermiddel om zich snel en duurzaam te verplaatsen.”

Fietshuwelijk

“Het idee voor de cargofiets ontstond vorig jaar tijdens een huwelijksreportage in Herent bij Leuven”, aldus Stijn. “Het huwelijkspaar besloot het traject naar de kerk per fiets af te leggen. Ik bood spontaan aan om hen te vergezellen, maar ondervond meteen dat al mijn materiaal per fiets vervoeren geen sinecure was.”

OVAM springt mee op de fiets

Voor de aankoop van de fiets gingen Stijn en zijn echtgenote in zee met Fietsen Jürgen uit het naburige Hofstade (Zemst). “Een bewuste keuze waarbij we als lokale zelfstandigen collega-ondernemers graag een duwtje in de rug geven.” En die aanpak loont. Want zijn duurzaamheidsfocus leverde Stijn een overeenkomst op met de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) in Mechelen. De komende vier jaar mag hij in opdracht van de organisatie verschillende foto-opdrachten voor zijn rekening nemen. “Een mooie illustratie van hoe lokaal en duurzaam ondernemen hand in hand gaan”, besluit een tevreden Stijn.

Over Stijn Swinnen

Stijn Swinnen (38) is zelfstandig fotograaf en woont en werkt in Mechelen. Samen met zijn echtgenote Elize Tikmane (30), actief als yogalerares in het Mechelse, gaat hij voluit voor lokaal en duurzaam ondernemen.

Download foto’s: https://we.tl/t-9yv67E3qBl

Meer informatie:

https://huwelijk-fotograaf.be

https://elize.yoga/

Contact: Stijn Swinnen, Esdoornplein 26, 2800 Mechelen

Gsm: 0476 38 39 12

E-mail: contact@stijnswinnen.be / anendel@gmail.com

Fotograaf Stijn Swinnen kiest voor een cargofiets voor alle verplaatsingen in Mechelen. (Foto’s: Jasper Jacobs)

--

--

Stijn Swinnen

Freelance Photographer and Webdesigner. travel. meet. inspire. do the the things you love to do. www.stijnswinnen.be travel: www.destinesia.eu +32476383912