10 x de beste streetfood in Bangkok

Streetfood in Bangkok is niet duur en op alle momenten van de dag beschikbaar. In de Thaise hoofdstad kan je op vrijwel elke straathoek eten, maar sommige wijken zijn meer gerenommeerd dan andere.

- Kwaliteit en diversiteit zijn de benoeming van Yaowarat Road, de hoofdas van het Chinatown van Bangkok, die een van de grootste concentraties van kraampjes herbergt. Specialiteiten uit het zuiden van China en andere vreemde gerechten worden er aangeboden.

- Rond het BTS station Ari langs de Sukhumvit-lijn, ligt het gebied dat steeds meer evolueert naar een gemengd aanbod van trendy, dure restaurants en goedkope noedelstandjes Overdag is het te doen vlak bij het BTS station en ’s avonds in de straten van Phahonyonthin soi 7.

- Na het bewonderen van het Koninklijk Paleis, volstaat het om op een kleine schuit naar de overgang van de rivier te varen, hier vind je de authentieke Thaise wijk Wanglang (Thonburi), die maar door weinig toeristen wordt bezocht. De streetfood kraampjes, nabij het Sirirajet ziekenhuis, worden gerund door de lokale bewoners en genieten van enorm veel belangstelling.

- Op Ladprao Road soi 53 (chokchai 4) zijn de noedelkraampjes tot laat geopend en goed gekend bij de feestgangers in de stad die hier hun avonden afsluiten. Aan de overkant van de markt zijn tientallen kleine restaurants die elk hun eigen specialiteit bieden.

- Er werken veel mensen op Silom Road, dus is streetfood hier overal aanwezig. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat worden de tafeltjes hier bestormd door de lokale werknemers. De beste kraampjes kan je vinden in de buurt van het BTS station Sala Daeng en bij de kruising met Charoen Krung Road.

- Het historisch district Thonburi wordt doorkruist door meerdere kanalen, de markt Talat Phlu herbergt één van de oudste restaurant van Bangkok. De gevarieerde keuken mengt Thaise en Chinese specialiteiten. Niet ver hier vandaan vind je veel streetfood rond de rotonde van Wongwian Yai.

- Op Sukhumvit Road is er, ter hoogte van het BTS station Udom Suk, streetfood in overvloed. Op Sukhumvit soi 103 staan kraampjes zij aan zij, de geuren roepen onmiddellijk eetlust op. Ook ter hoogte van soi 36 staan ook geregeld foodtrucks.

- Aan het Victory Monument en de omliggende straten is er veel eten te vinden. Het is aan soi Rangnam in de buurt van het BTS station in de straat Ratchawithi, waar je moet zijn om de beroemde noedelsoep (Kuay Tiao Rua) te proeven.

- De avondmarkt in Ramkhamhaeng, de universiteitsbuurt, trekt veel studenten aan die op zoek zijn naar goedkoop eten. Soi 51/2 biedt een grotere keuze aan streetfood.

- De straat Ratchadaphisek Soi 3, verscholen achter de imposante Mall Fortune Tower, in de buurt van het MRT station Rama IX, is een plek met vele kleine straat restaurants.

- Hoewel we niet echt kunnen spreken van streetfood, brengt de Food Court van het winkelcentrum Terminal 21 een verscheidenheid van kleine kraampjes samen met gerechten aan prijzen die kunnen concurreren met deze van de straat.