Droombruiloft en huwelijksreizen

Droom je ervan om als koppel magische momenten mee te maken? Een sprookjeshuwelijk, een fantastische huwelijksreis, op unieke wijze jullie huwelijksverjaardag vieren of gewoon om jullie liefde te vieren?

Kom dan naar Thailand, de romantische bestemming bij uitstek waar veel verlaten, paradijselijke plaatsen zijn om te ontdekken. De gastvrijheid is ongeëvenaard en dankzij de verscheidenheid aan accommodaties en natuurlandschappen is er voor ieders een geschikte plek om de liefde voor elkaar te uiten.

Ter inspiratie sommen we enkele bijzondere bestemmingen op:

Noord-Thailand

De bestemming van al deze liefdesreizen zal voor iedereen anders zijn, afhankelijk van leeftijd en verwachtingen. Zo wordt het noorden beschouwd als de meest romantische streek in Thailand om elkaar het jawoord te geven. De weelderige natuur en het adembenemende uitzicht op de bergen zijn het mooist van juni tot februari.

Sukhothai is een opkomende bestemming voor huwelijken. De oude hoofdstad van Thailand combineert geschiedenis, cultuur en unieke archeologische sites. De dichtsbijzijnde luchthaven wordt open gehouden door Bangkok Airways.

Verder naar het noorden vind je nog twee bestemmingen met elk een internationale luchthaven. Ze hebben ook een gemeenschappelijk cultureel erfgoed, namelijk de ‘Lanna Thai bruiloft’, een prachtige ceremonie doordrenkt van noordelijke Thaise tradities.

Centraal Thailand

Voor bruiloften in de stad, is Bangkok “dé plek to be”, dit omdat de hotels in het laagseizoen van mei tot oktober vaak zeer interessante arrangementen aanbieden.

Vlakbij ligt het beroemde vakantieoord van de koninklijke familie, Hua Hin. Met zijn mooie, kalme en lange stranden is het de ideale plaats om de huwelijksreis verder te zetten na de bruiloft in Bangkok.

Zuid-Thailand

Wie een strandhuwelijk wil, moet naar het zuiden: de eilanden en kusten hier behoren tot de mooiste van de wereld.

Phuket, het grootse eiland van Thailand, en het omliggende archipel biedt honderden idyllische bestemmingen in één. Er liggen 32 kleinere eilanden verspreid langs de kust, waaronder Ko Yao Noi, Ko Racha en Ko Phi Phi om er maar enkele te noemen. Phuket International Airport is de drukste provinciale luchthaven van Thailand en wordt bediend door 54 internationale luchtvaartmaatschappijen.

De spectaculaire kalkstenen kliffen van Krabi zijn natuurlijk ook een populaire achtergrond bij bruiloften en huwelijksreizen, net zoals Khao Lak in het noorden van Phuket, in de provincie Phang Nga. Deze twee bestemmingen zijn uiterst romantisch en toch redelijk voor de portefeuille.

Ko Samui blijft, zoals Phuket, een veilige gok voor een strandhuwelijk. De archipel bevat ook Ko Tao en Ko Phangan, echte kleine paradijsjes voor geliefden.

Trouwen in Thailand

Laat ons het nu hebben over de huwelijksceremonie. Wat je als eerste moet weten, is dat trouwen in Thailand niet juridisch bindend is. Je kan gewoon een verklaring aanvragen bij uw ambassade en heel wat geweldige hotels en weddingplanners helpen u bij dit proces.

De Thaise boeddhistische bruiloft is erg populair. De ceremonie wordt in de ochtend gehouden en wordt geleid door monniken van een plaatselijke tempel. Het omvat traditionele boeddhistische rituelen met aalmoezen en water. Ook westerse religieuze huwelijken kunnen ook worden georganiseerd. Een niet-religieuze ceremonie is ook een andere optie.

Als je kiest om in een Thais resorts te trouwen, krijg je toegang tot de exclusieve faciliteiten van elk resort (receptiezalen, ervaren koks, luxe faciliteiten, personeel, strand …).

Van modern minimalistisch tot eilandglamour of een rustieke retraite? Jouw droombruiloft of huwelijksreis wordt mogelijk in Thailand!