Special Delivery

Waar België het momenteel qua home delivery vooral moet hebben van de pizza.be app of de Zalando website is deze markt in de rest van de wereld aan een explosieve opmars begonnen. In SF alleen al komt er elke week wel een nieuwe delivery service aankloppen met een free trial of 15$ credit in de hoop zoveel mogelijk nieuwe klanten richting hun product te lokken. En dat is bezwaarlijk verrassend te noemen. Het vertrouwen in online shopping is groot en de service is doorgaans snel en goed. Iedereen ontvangt hier wekelijks minstens één Amazon-pakket of doet zijn grocery shopping online. De stap richting het meer spontane, mobiele bestellen van specifieke producten is dus niet zo groot.

Maar waar de meesten het traditioneel houden met lunches en avondmaaltijden — met als hotste nieuwe voorbeeld Munchery — steken ook de eerste gedurfde, en volledig legale, diensten de kop op.

Saucey

Saucey bijvoorbeeld, een app waarmee je om het even welk type alcohol binnen het half uur op locatie kan laten leveren. Veilig, want jij hoeft je auto niet te nemen om heen en terug te rijden naar het drankgelag van jouw keuze. Maar ook snel, en door de frequente promoties, relatief goedkoop.

Eaze

Een andere progressieve dienst is Eaze: medical marijuana on demand. Daar heb je een medical pass voor nodig zou je denken. Geen probleem, Eaze stuurt je een huisdokter mee die je onderzoekt en bepaalt of je in aanmerking komt voor medicinal weed. Het antwoord is uiteraard: ja.

Magic

Beide apps zijn echter niets vergeleken met Magic: veruit de meest verbluffende deliverydienst op aarde. Magic is geen app. Magic is een telefoonnummer. Een nummer waar je om het even wanneer, om het even wat aan kan vragen.

Bijvoorbeeld: je zit thuis met enkele vrienden, want om 22u op een dinsdagavond is het slim pickings wat betreft de uitgaansmogelijkheden. Iemand oppert een spelletje poker en het plan wordt enthousiast onthaald door de rest van de groep. Maar waar halen we de spullen die er een echt pokerspel van maken? Magic.

“Ik heb 4 sigaren, een fles single malt Glenfiddich en een pokerset nodig.”

Binnen de 2 minuten stuurt Magic je een sms met een prijs en timeframe en vraagt je of je daar akkoord mee gaat. Je bevestigt en even later staat er iemand aan je deur met alle items. Magic.

Een bos bloemen om je vriendin morgenmiddag te verrassen? Geen probleem. Een obscuur exotisch biertje voor je baas? Done. Hoe specifiek je ook gaat, de kans is groot dat Magic je ermee kan helpen. En dat kan het omdat het op een slimme manier als een koepeldienst werkt boven een grote groep andere bestaande diensten. Het bundelt ze en laat ze al het vuile werk voor hen doen. En op zich zou jij als consument al die afzonderlijke diensten ook zelf kunnen raadplegen, maar waarom zou je, als iemand anders het voor je doet.

De grootste troef: naast een eenvoudige eenmalige setup hoef je niets anders te doen dan Magic aan je contactenlijst toe te voegen. 100% veilig, encrypted en gemakkelijk.

Relevantie

Ook Digit, een slimme geautomatiseerde spaarrekening, is niet meer dan een telefoonnummer. En de kans is groot dat we binnenkort een nieuwe golf aan gelijkaardige businessmodellen gaan zien opduiken. Maar wat betekent dit voor de communicatiesector? De lijn tussen corporate en private lijkt meer en meer te vervagen. Als je er als bedrijf in slaagt om een duidelijke meerwaarde te bieden in het dagelijkse leven van je doelgroep ben je niet ver meer verwijderd van een uitnodiging voor Kerst.