Nieuw en helemaal goedaardig: de Trooper Patatmail.

Wie afgelopen maand Troopte, die heeft het fenomeen “patatmail” al eens in het gezicht gehad.

Wie nog patatmailmaagd is, ontdekt het misschien als volgt in de Dikke Van Dale binnen een paar jaar…

Patatmail: (de; v(m)) een elektronisch bevestigingsbericht dat meldt dat je met een minimum aan inspanning een onverwacht groot resultaat boekte.

We zullen met de taalpolitie van Van Dale nog moeten overleggen of de verleden tijd nu ‘gepatatmaild’ wordt of eerder ‘patat gemaild’. Al lijkt dat 2de wel alsof je er 5 hebt ontvangen in evenveel minuten.

Gisteren had ik er weer van. Ik bestelde online een friteuse op Coolblue via de Trooperpagina van Scouts Vossem. Ah ja, mijn nichtje staat daar in de leiding, en ze hebben nieuwe tenten nodig. Ik had de keuze om die friteuse niet via de Trooperpagina van de scouts kopen, dat kost me evenveel, maar dan gaat er geen 5% commissie naar de scouts en blijft die gewoon bij Coolblue. Dus ik doe dat wel, want zo heeft Scouts Vossem ook iets aan mijn nieuw friteuse.

Net na mijn aankoop krijg ik een orderbevestigingsmail van Coolblue.

En even daarna, lap: Patatmail van Trooper.

De bevestiging dat ik exact 5,29 euro verdiend heb voor scouts Vossem, zonder veel moeite te doen. Eigenlijk geen.

Ja, dat is het Troopergevoel. Dat ik eigenlijk wel zou willen delen met vrienden en kennissen, om ze aan te zetten hetzelfde te doen.

Daarom werken we aan een automatische forward knop en een Facebook share in de patatmail. Maar als je ondertussen je Troopergevoel nu al wil sharen, kan je de patatmail gewoon forwarden naar familie, vrienden, kennissen, exen, collega’s, en zelfs vijanden.

Zo, nog een 5-tal patatmails, en ik kan frietjes maken in mijn nieuwe friteuse!