Supertrooper Fien geeft haar geheimen vrij. “Zo troop ik elke maand 100 tot 300 euro bijeen”.

Fien is een kanjer, ondanks het feit dat ze aan het overdruksyndroom lijdt.

Onlangs richtte ze een patiëntenvereniging op om meer naamsbekendheid te krijgen voor de ziekte en om ze te laten erkennen. Ze maakte dan ook een Trooperpagina aan om geld in te zamelen en zo ook nog eens het wetenschappelijk onderzoek te helpen financieren. Op z’n minst gezegd, niet zonder succes.

Fien, zeg het maar. Hoe slaag jij erin om met amper 100 leden toch maandelijks een mooi bedrag te verzamelen via je Trooperpagina?

Fien lachend: “Het geheim is simpel. Ik heb geen gène. Wat ik doe, is de leden blijven aanspreken dat ze al hun online aankopen via onze Trooperpagina moeten doen. Ik schrijf 4 nieuwsbrieven per jaar, tussendoor nog wat mailtjes, en ik schakel Facebook in. Ik doe daarin vooral concrete aankoopsuggesties naar onze leden, vaak patiënten. Zoals medicatie en voedingssupplementen kopen via apotheek-online.be, of bijvoorbeeld krukken en warmtedekentjes via Collishop. Online shoppen is voor overdrukpatiënten heel handig, want ze zijn vaak niet meer zo mobiel. Bovendien leveren ze door te Troopen ook een bijdrage aan het wetenschappelijk onderzoek.”

Maar dan verrast Fien ons met een paar ideëen, waar wij als start-up zelf nooit op zouden komen…

Fien: “Ik stap ook gewoon naar bedrijven. Weer zonder gène. Ik vraag hen al hun bussines trips op mijn Trooperpagina te booken via booking.com. Ja, en dat zijn grote bedragen hé, die serieuze commissies opleveren. Er was ook eens een lid en die haar man startte een bedrijfje. Die heeft dan 10 computers besteld op mijn Trooperpagina via Coolblue. Dat is kassa hé.

Wat ik deze week ook gedaan heb, is sms’en. ‘Kaftpapier, boekentassen, denk aan ons!’ Ik stuur dat dan naar de moeders aan de schoolpoort.”

Wil jij ook Fien steunen in haar missie? Doe al je online aankopen via haar trooperpagina!

Of ben jij ook lid van de scouts, chiro, een sportclub of toneelgroep en denk je nu, dju wij kunnen ook wel wat extra cash gebruiken, maak dan jouw trooperpagina aan op www.trooper.be

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.