Χωρίς διάθεση διάκρισης με τα wine bars, για μας το PALEO κατατάσσεται ως Wine Church όπου ο Γιάννης Καυμενάκης είναι ο Archbishop (Αρχιεπίσκοπός) της!

Εκεί στον Πειραιά όταν πλησιάζεις το Paleo έχεις την αίσθηση ενός μέρους που θα σου συμβούν ξεχωριστά πράγματα. Και δεν πέφτεις έξω. Ανοίγοντας την πόρτα νοιώθεις ότι βρίσκεσαι στον πρόναο βυζαντινής ορθόδοξης εκκλησίας. Σε περιμένουν λευκοί και ροζέ οίνοι μέσα σε πάγο, όπου τους δοκιμάζεις ως να ανάβεις κερί!

Κατόπιν περνώντας στον κυρίως ναό, τα στασίδια μεταμορφώνονται σε καθίσματα όπου στην πλάτη τους φέρουν την επωνυμία οινικών περιοχών του κόσμου, ενώ στο βάθος το τέμπλο μεταμορφώνεται…


Το έτος 2015 η Tropos Branding Co το έχει αφιερώσει στον Οίνο. Μετά το «Χάρτη των Γεύσεων» στην Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφτούμε την Detrop / Oenos 26/2–1/3/2015 επίσης στην Θεσσαλονίκη.

Ο Πορφυρογέννητος του 1985 ήταν η αφορμή με την ενασχόλησή μας με τον Οίνο. Η γεύση του Πορφυρογέννητου δεν ξεχνιέται όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ποιος τον ήπιε και δεν τον αγάπησε. Δεκαπέντε χρόνια χρειάζεται να μείνει στο βαρέλι του για να τον γευτεί κανείς. …


“This Growing Season 2016–2017 was one of the BEST” says Spinthiropoulou Haroula Agronomist-Viticulturist-Wine producer of Argatia Winery . Representing also Οι Φίλοι του Ξινόμαυρου Haroula spoke to Tropos Branding Co (Tropos wine times) about the growing season of 2016–2017!

Tropos Wine Times: Haroula how was the growing season of 2016–2017?

Haroula Sprinthitopoulou: It was a great growing season. One of the best in the last years, I would say.

It reminds me of the growing season of 2007, which was one of the best growing seasons of Naoussa, Greece.

It was a year of really high temperatures, a…


«Κτήμα Παυλίδη- Emphasis Syrah 2010» (10 Best Wines)

Στην Tropos ( http://winetimes.tropos.gr ) όταν ξαναγευόμαστε τους Οίνους που στο παρελθόν τους έχουμε υψηλά βαθμολογήσει μαζί με φίλους που αγαπούν το εκλεκτό κρασί και διατηρούν μια ιδιαίτερη αξία για μας, τότε σας τους παρουσιάζουμε!!!!

Παρακολουθήστε παλαιότερη συνέντευξη του έτους της πρώτης κυκλοφορίας στην αγορά του #Emphasis Syrah 2010.

Tropos Wine Time: Επιλέξαμε τα 10 best wines τα οποία είναι και λευκά και κόκκινα αλλά και σαμπάνιες. …


Εις μνήμη των καλών κρασιών που έπεσαν άδοξα χωρίς να φταίνε

Υπάρχουν καλά, μέτρια, κακά κρασιά;

Υπάρχουν καλοί, μέτριοι και κακοί άνθρωποι;

Υπάρχουν καλές, μέτριες και κακές εμπειρίες;

Στις ερωτήσεις αυτές δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε βρει ακόμη το εργαλείο μέτρησης, ούτε και τον τρόπο βαθμολογίας.

Για να το συγκεκριμενοποιήσουμε στο χώρο των κρασιών, η ενασχόλησή μας με το αντικείμενο μας έμαθε, ότι αυτός που θα πιεί το κρασί (μόνος, με παρέα, χαρούμενος, λυπημένος δεν έχει σημασία ) μπορεί να κρίνει ο ίδιος για λογαριασμό του εαυτού του.

Ο σκοπός του post είναι να καταδείξει ότι πολλά κρασιά με…

Tropos Wine Times

This is a division of Tropos Branding specialised on Wine & Vine. Wine reviews, values, expert tips, recipes, restaurants, news, videos & more.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store