HÖOK — vezetőképző.

Péntek reggel, 9 órakkor a Vajdasági Ifjúsági Fórum ( VIFÓ )tagjai,
vagyis mi, életünkben először elindultunk Kárpátaljára.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által megszervezett I.Kárpát-medencei vezetőképzőre, melynek helyszíne Makkosjánosi.

Azt azért megemlíteném még, hogy velünk tartott az MTTK HÖK és a VaMaDiSz is, így együtt buszoztunk a célig.

A csapat szekciókra bomlott, mindenki megtalálta a sajátját, az alábbiak közül: Üdv a csapatban (alapozó), Utánpótláskiépítés, Rendezvény és kommunikáció, Sport- és egészségfejlesztés, Vezetői és gazdasági szekció.

Amint odaértünk vacsorával fogadtak bennünket, ami elképesztően jól esett egy 12 órás út után.

A szombati napunk tiszta móka és kacagás volt. Bele láthattunk a szervezés rejtélyes bugyraiba, hátulütöljébe és lehetőségeibe is. A folyamatos tanulás és fejlődés adva volt, mi pedig megragadtuk a lehetőséget.

A külhoni szervezetek tagjaival egy csapatot alkotva vágtunk neki a napnak, és harcoltuk át magunkat az interkatív programokon.

A rendezvény és kommunikáció csoport.

A szombati egész napos programok után még várt ránk egy QUIZ NIGHT és KARAOKE party.
(Ez úton is szeretnénk gratulálunk a VaMaDiSz–nek és az MTTK–nak, mivel dobogósak lettek. )

Vasárnap ismét helyet foglaltunk a kivetítő előtt, és kezdődtek az előadások.

Másnap különböző szekciókon vettünk részt, így sokrétű tudással gazdagodtunk. Viszont mindegyik részlegnek volt egy közös pontja, az önismeret.

Az előadók a DISC — módszert alkalmazták. Ez által megtudhattuk, hogy milyen személyiségek vagyunk (kapcsolattartó, irányító, elemző, támogató). Ez a tudás hasznosnak bizonyult a szervezetek, és mint magán emberek szintjén is.

A kerekasztal beszélgetést lezáróan kezdődött egy kis könnyed, esti mulatság, de fogalmazhatok úgyis, hogy a szabadidőnket hasznosan töltöttük el. Szórakoztunk, beszélgettünk és próbáltunk tanácsokat kérni és osztani is.

Másnap könnyes búcsút véve, a délelőtt folyamán elhagytuk Ukrajnát, és haza felé vettük az irányt.

Mindannyian köszönettel tartozunk, és hálásak vagyunk a HÖOK-nak (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája), hogy megszervezték nekünk az I.Kárpát-medencei vezetőképzőt. Hatalmas lehetőség volt ez a számunkra, fejlődhettünk és új barátokra tettünk szert.

A Vajdasági Ifjúsági Fórumot a következő tagok képviselték: Csikós Tibor (elnök úr), Annus Beatrix, Berkó Szilárd, Imamovic Ines, Kovács Emil, Német Tamara, Szarapka Dóra, Szentpéteri Kinga és Viakter Olga.

Köszönjük :)
Üdv, a VIFÓ csapata.

Ha több érdekel: