Рент а кар не само за чужденци

Голяма част от хората смятат, че услугата рент а кар се предпочита повече от чужденци, които посещават България. Вероятно това мнение се е наложило, защото българите обичат да имат собствени неща — и къщата да е собствена, и колата, и всичко. Все повече млади хора обаче избират да живеят под наем, да ползват коли под наем, да организират събития в наети за целта помещения под наем и т.н. Аз от доста години съм се отказала да поддържам собствен автомобил и съм редовен клиент на рент а кар компания. За голяма част от моите по-възрастни приятели този избор е най-малкото странен и неразбираем, но аз съм много доволна и имам своите неоспорими аргументи.

АРГУМЕНТИТЕ

- Автомобилът от специализирана компания винаги е в изправност, добре поддържан и чист.
- Имаш възможност да караш автомобил от различен клас, с различни габарити и съобразен с пътищата и броя на пасажерите.
-Избраната кола може да бъде с различно гориво, съобразно моментните цени на пазара.
-Моделът на колата може да бъде с ръчна или автоматична скоростна кутия — каквато пожелае клиентът.
-Допълнителни екстри могат да глезят клиента в зависимост от неговото желание.

ПРАВИЛАТА

-Компаниите за рент а кар имат много добре разработени сайтове. Повечето от тях са добре подредени и всеки може да се ориентира във възможностите на компанията.
-При ползването на рент а кар всеки клиент подписва договор, в който задължително се отбелязва началото и края на ползването на автомобила. При вземането на колата се прави оглед на външния й вид и всяка особеност се отбелязва в договора.
-Плащането на услугата — тя може да бъде платена кеш и по банков път. Задължителната гаранция, което е в различни размери, в зависимост от класа на автомобила, се заплаща на място в компанията и в деня на получаване на автомобила под наем. Гаранцията се връща на клиета в деня на връщането на автомобила, ако няма нужда тя да бъде задържана за покриване на дребни щети по колата, в случай че има такива.
-Служителите на компанията винаги информират за всичко, а вие да сте спокоен при ползването на тяхната услуга.

ОПИТЪТ

Избирам кола в зависимост от средния разход на гориво;
-Избирам кола в зависимост от продължителността на пътуването;
-Избирам кола в зависимост от вида на скоростната кутия;
-Избирам кола в зависимост от броя на пътниците, обема на купето и багажника;
-Избирам кола в зависимост от пътищата, по които ще пътувам.

За тези, които за първи път ще използват рен а кар ще повторя и е добре да знаят, че компаниите, които предлагат услугата имат много професионално разработени сайтове. Повечето от тях, както вече отбелязах, са добре подредени и всеки може да се ориентира във възможностите на компанията, да намери подходящия автомобил и да направи правилния избор.В сайтовете на рент а кар компаниите автомобилите задължително са групирани по клас и цени. За всяка кола са описани и допълнителните екстри.

Могат да се изложат още съществени аргументи в полза на клиентите на компаниите, предоставящи услугата рент а кар. За мен ползването на тази услуга е по-изгодно от поддържането на личен автомобил, но в крайна сметка всеки има право на избор. Понякога е нужно време, за да се убедим в предимствата на една или друга услуга. За мен услугата рент а кар е изключително удобна и изгодна.