CONTROVERSE

Compania Apple a fost acuzată de către utilizatori din toată lumea că ar încetini performanța produselor odată cu apariția unui nou model. De exemplu, la apariția iPhone 6, utilizatorii s-au plâns că smartphone-urile lor, ediții anterioare ale aceluiași brand, au început să se miște mai greu în ceea ce privește pur și simplu utilizarea lui, dar mai ales pe internet : încărcarea hărților, a paginilor web etc. Aceștia s-au confruntat cu mai multe crash-uri ale aplicațiilor și ale sistemului. Aceste impedimente se presupune că au fost puse prin necesarele update-uri.

O altă controversă ce s-a învârtit în jurul internaționalei este cea a toxicității procesului de producție. Greenpeace a condus o campanie în care a spus că Apple este cea mai puțin “eco” firmă de tehnologie, folosind potențiale toxine. În 2008, Steve Jobs a remediat această problemă, compania devenind prima firmă de electronice care a realizat acest pas, spre un sistem mai “verde”. 
 Însă firmă s-a confruntat cu o problemă mai mare decât cele de mai sus : procesul cu Samsung. Acesta a durat 5 ani, sfârșindu-se cu victoria Apple și cu obligația Samsung de a-i plăti cele dintâi o sumă de 930 milioane de dolari . A fost un proces legat de încălcarea patentelor, inițiat de Samsung Electronic Co. Problemele ridicate au fost în legătură cu “slide to unlock”, “autocorrect” și „quicklinks features”. Samsung a fost nevoit să înlăture aceste caracteristici de la telefoanele și tabletele lor și în plus să le plătească și o despăgubire celor de la Apple. Google Inc., HTC, LG Electronics Inc. și Rackspace Hosting Inc. au fost companii de partea Samsung, susținând că aceste patente ale Apple le oferă acestora un avantaj nu foarte corect pe piață față de ceilalți producători.

După cum utilizatorii de smartphone-uri din toată lumea au putut observa, modelele de la Apple și Samsung au început să semene, având un design asemănător. Dilema constă în cine a copiat pe cine. Instanța supremă de judecată dă verdictul, spunând că Samsung este copiatorul, obligând firma să plătească 548 de milioane de dolari despăgubire pentru Apple.

Aparent, în toate aceste procese prin care alte companii, dintre care Samsung s-a evidențiat, încercând să detroneze supremația Apple, au fost încercări nereușite, soldate chiar cu milioane de dolari drept victime.