Koken met Vers Van Het Veld

Chris N, Tessenderlo

Fruit, groenten, vlees en vis aan huis geleverd? En dat voor een hele week? Zouden we dan niet beter wachten tot we een week verlof hebben? Want als werkende ouders die dagelijks gebruik maken van het uitgebreid aanbod van een bedrijfsrestaurant is dat geen noodzakelijkheid.

Toch vroegen we ons in het verleden wel vaker af of we ook niet eens overstag zouden moeten gaan voor een gezonder leven. Want elke dag leven met de grootkeuken is geen geschenk voor het lichaam. En misschien zou het niet slecht zijn om samen aan de kookpotten te gaan staan. Beetje ‘socializen’ en zo. Wat bijpraten over het werk en de kinderen tussen de soep en de patatten. Ah nee, soep was niet inbegrepen in de ‘All-In’-colli van versvanhetveld.com

Wat wél was inbegrepen waren ingrediënten voor een week voedselfun. Volgens de site zelf komen de goederen hoofdzakelijk uit eigen omgeving. Lekker Limburgs vooral. Als het toch niet zou kunnen wegens het seizoen en zo, dan komen die dingen uit de warme landen. Nogal wiedes lijkt me.

De box, netjes aan huis geleverd op zaterdagochtend, werd uitgesorteerd en de benodigdheden werden door de vrouw des huizes volgens de meegeleverde tips gestockeerd. De man des huizes wist dus wat te doen. De kinderen keken al uit naar de kookpunten van de vader.

Een hele week aten we van een winterse overschotel, een kalkoengebraad met sherrysaus, rode koolpuree met honingappeltjes en een lasagna met zalm. Het peertje met chocoladesaus als dessert was leuk meegegeven maar voor ons niet van toepassing.

Heeft het gesmaakt? Zeker en vast wel! Uiteraard is het geschikt voor gezinnen die tijd willen vrijmaken om degelijk eten te voorzien voor iedereen in het gezin. Heb je die tijd niet raad ik je ook niet aan om met zo een colli te beginnen. Het zou zonde zijn om voor een week te kopen als je niet alles kan consumeren. Hou er rekening mee dat het inderdaad vers fruit en groenten zijn die je niet weken kan laten liggen.

De voordelen zoals wij ze ervaren:

  • Veel minder afval omdat het op maat geleverd wordt
  • Als gezin leer je nu ook andere smaken kennen, door dat je producten krijgt die je anders nooit zou kopen. Vind ik wel belangrijk en zeker als je nog kinderen hebt.
  • Tijdwinst door niet naar de winkel moeten gaan, is zeker een meerwaarde met de all-in formule
  • Dat ze de minder populaire kruiden meeleveren was ook leuk, want dat is meestal het issue met recepten…
  • Ik was nu sneller gemotiveerd om eens te gaan koken omdat ik direct alles in huis had, wat anders niet altijd het geval is.

Minpunten (Of noem het opmerkingen..)

  • Recepten waren niet altijd duidelijk. De uitwerking en beschrijving mocht beter
  • Volume was voor mij perfect omdat ik nog 2 kleine kinderen heb, maar als die wat groter waren geweest, had ik misschien een probleem gehad. Is misschien een parameter waar ze misschien wel rekening moeten bijhouden bij een bestelling denk ik. Je kan misschien vragen hoeveel grote en hoeveel kleine eters er in het gezin zijn.
Like what you read? Give Vers Van Het Veld a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.