Lekker Limburgs

Jan Steurs, Aarschot

Het verhaal van mijn leven: je wacht op een bestelling en net wanneer je je rug draait om iets anders te doen mis je de levering waarop je wachtte. Mij van geen kwaad bewust stond de levering van versvanhetveld.com dus enkele uren onder de carport.

Soit, ik moet bij deze dus al zeggen dat de service en de bereikbaarheid op en top waren! Peter, de baas van ‘Verse Groenten en Fruit aan Huis Geleverd’ is een topkerel! Niet de opgeleide sales van HelloFresh die met een tandpastasmile een verplicht nummertje komt opvoeren. Neen, aan Peter merk je dat hij zelf recht uit het veld komt. Het verhaal van lokale en seizoensgebonden fruit en groenten klopt in het verhaal. Het deed mij wat denken aan de vroegere melkboer, bakker en brouwer die wekelijks hun leveringen kwamen doen.

Ter zake: de doos was enorm. Eerlijk gezegd dachten we dat het eten voor 8 man was. Als dit gewicht diende voor vier personen dan zagen wij onszelf als ‘kleine eters’. De ingrediënten waren netjes verpakt en dankzij de tips wisten we snel hoe we welke zaken moesten bewaren. Na een half uur wisten we waar we aan toe waren: eten, eten en eten. Of zouden we nog vlug de buren uitnodigen?

Of het nu bewust of niet was, maar de aardappelen hingen nog vol met Haspengouwse grond. We zijn het zo gewoon om zakjes aardappelen te kopen die afgeborsteld zijn dat we ons onwennig voelen bij ‘verse’ producten. Maar laat het geweten zijn: de ‘patatten’ waren subliem van kwaliteit!

De meegeleverde recepten ware eenvoudig en op maat van een Belgisch gezin. Ik denk niet dat je daar iemand kwaad mee kan maken. Geen experimentele dingen, gewoon zoals iedereen het wil na een werkdag. Het voordeel is dat het ook bij kinderen makkelijk binnen gaat.

Over de gerechten zelf ga ik niet veel zeggen: alles lukte probleemloos en we geven toe dat we regelmatig afweken van de richtlijnen. En dat moet ook kunnen denken we. Het pakket staat dat ook toe. Zo hadden we de rode kool en de aardappelen gescheiden gehouden. Omdat de versneden rode kool ons te mooi leek om zomaar tussen de aardappelen te pureren.

De honingappeltjes in de pan waren een topper! Iedereen monddood aan tafel, enkel aan het genieten van de heerlijke appeltjes. Subliem om te zien!

Een andere winnaar was de lasagna met zalm: zo simpel om klaar te maken dat het een lust was. In een ogenblik klaar, de oven in en een half uur later zaten we aan tafel te genieten.

We zijn op het moment van schrijven nog niet helemaal door onze voorraad heen. Simpelweg omdat het meegeleverde vlees te veel was voor een gezin van vier personen. Of zouden we echt kleine eters zijn? Een deel steekt ondertussen in de diepvries. We gaan alleszins nog melden dat het voor ons wat minder mag zijn. Het kalkoengebraad staat voor dit weekend op het programma en we denken er sterk aan om toch nog de buren mee te vragen.

versvanhetveld.com is een aangename variant van de zwaar gecommercialiseerde varianten die vaker negatief in de media komen wegens zogezegde wanpraktijken. Ik hoop dat versvanhetveld.com kleinschalig kan blijven. En tegelijk wens ik hun veel succes. Het is een aardappelmes wat aan twee kanten snijdt. Gelukkig voor mij leveren ze enkel in Limburg en een Vlaams-Brabant. Misschien moeten jullie dan maar via mij bestellen en ik lever het dan wel bij jullie. Voor een meerprijs waar jullie geen spijt van gaan hebben!

Ik zie de mannen van Haspengouw graag komen. De tips die ik zou meegeven is het voorzien van ‘vegetarische’ varianten en eventueel een receptenmix dat nog sneller klaar zou zijn. En minder vlees, maar dat je al begrepen. De verhouding prijs-kwaliteit is zeker een schot in de roos en het aanbod wat op hun website staat kan zeker dienen voor ook gewone ingrediënten te bestellen. Bottomline is dat iedereen er tot nu toe heerlijk van heeft gesmuld en dat we zulke initiatieven enkel kunnen toejuichen. Neen, ik schiet niet met het overgebleven spek!

Like what you read? Give Vers Van Het Veld a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.