BLEKINGES STÖRSTA SJÖ — HALEN

Det är en mäktig känsla när paddeln möter ytan och kanoten glider fram. Tänk dig en glittrande sjö och det är du som styr. Välkommen till Olofström!

www.halenkanot.se

KANOTCENTRUM

Sjösystem & kanotled

I fritidsområdet vid Halens naturreservat ligger Olofströms Kanotcentral. Här kan du hyra både kanot och kajak för att paddla i Blekinges största insjö Halen. Du kan också utnyttja förbindelserna mellan sjöarna Halen, Raslången, Gillesjön, Filkesjön och Immeln.

Hyr kajak här — Olofströms Kanotcentral

Boka boende här: Olofström

För nybörjare, barn & erfaren

Hela området är lämpligt för dig som är nybörjare, tillsammans med barnen och för dig som är riktigt erfaren. Vill du paddla mellan sjöarna med kanot så kan det vara bra att tänka på att överbärningarna är av varierande längd. Hyr en kanotvagn så du kan lägga all din kraft på att njuta i de underbara vattnen.

Glid fram över en glittrande sjö, upplev urskogens dofter och sov under stjärnhimlen.

KVALITET GER TRYGGHET

Olofströms Kanotcentral använder sig av Linders aluminiumkanoter som heter Inkas 525. Det är en stabil familjekanot men även en äventyrskanot. Den klarar tuffa förhållanden i hav och fors, den är också lämplig att ha packning i då den är osänkbar.

Hyr kanot här — Olofströms Kanotcentral

Extra stabilitet

Behöver du känna dig extra trygg kan du låna pontoner. Då blir kanoten extra stabil till dig som vill fiska eller har något funktionshinder. Vill du fiska så är det fritt för kanotcentralens gäster i sjön Halen annars finns det fiskekort att köpa på Kanotcentralen i Olofström för det övriga sjösystemet.

www.halenkanot.se

RASTPLATS & ÖVERNATTNING

Det finns 13 organiserade rastplatser och övernattningsställen. Dessa är markerade på den detaljerade kartan du får när du hyr kanot eller kajak. Vid samtliga rastplatser finns en eldstad, toalett och sopkärl. De flesta av rastplatserna har även vindskydd. Det finns ved på rastplatserna så det behöver du inte ta med ut i kanoten eller kajaken.

Läs mer och ladda ner kartan här — Kanotled i sjöarna Halen, Raslången -Immeln

Naturvårdskort ger god service, för 50 kronor per kanot går intäkterna oavkortat till underhåll av rastplatserna.

SERVICE- & ÖPPETTIDER

Olofströms Kanotcentral har öppet vardagar mellan 09.00–14.00 men du kan alltid ringa.

Läs mer här — Olofströms Kanotcentral

Håll koll på väder och vind här — Väderprognos för Blekinge

www.halenscamping.se

HALENS CAMPING

Campingen ligger naturskönt nära naturreservatet. Här kan du ta en tur med båt eller kanot och fånga din egen fisk. Det är bara två kilometer till centrum ifall du blir shoppingsugen. Du kan hyra en cykel för att upptäcka den rika kulturbygden eller vandra i den vackra vildmarken alldeles intill.

Boka boende här: Halens camping

Läs mer här — Kulturbygden i Olofström

Läs mer här — Vandra i Olofström

Gå till visitblekinge.se