Woningtarget.nl komt met handige tips voor het kopen van een woning

Lees het volledige artikel hier

Wanneer je overweegt om een van de grootste investeringen van je leven te doen, zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken om je droomwoning niet in een nachtmerrie te zien veranderen. Met een goede voorbereiding zorg je ervoor dat de aankoop van je woning vlekkeloos verloopt. Lees hier meer tips voor je woningaankoop.

Stel je budget vast en krijg een overzicht van je financien

Om een inzicht te krijgen in hoe duur een woning is die je op het oog hebt, is het verstandig om een gedetailleerd budget op te stellen. Het budget geeft inzicht in hoeveel geld je maandelijks over hebt voor het betalen van je huur, boodschappen enz.

Onderzoek de koopwoningmarkt

Wanneer je de koop goed hebt afgewogen, heb je een voordeel bij het onderzoeken van de markt en de start met je woningzoektocht. Op Woningtarget.nl krijg je een volledig overzicht van alle beschikbare woningen in Nederland.

Woningrapport

Wanneer je een aantal interessante woningen hebt geselecteerd, is de volgende stap om woningrapporten op te vragen bij de verschillende aanbieders. In het woningrapport kun je alles lezen over de woning die je interesseert, zoals het energielabel, de conditie van het pand en een eventueel financieringsvoorstel en benodigde aanbetaling vanuit de makelaar.

Waarop moet je extra letten voor de woningaankoop?

- Vocht en schimmel
- Kelder
- Dak
- Overstromingsgevaar
- Badkamer

Bezichtig de woning

Bezichtig de woning om te ervaren of de woning past bij je woningeisen, en om de kwaliteit van de woning te controleren.

Kun je een woningaankoop ongedaan maken?

Een koopovereenkomst kan tot 3 werkdagen na het tekenen van het koopcontract ongedaan gemaakt worden. Wel wordt de koper hierbij vaak verplicht een percentage van het aankoopbedrag te betalen als schadevergoeding.

Hier kun je meer lezen over het kopen van een woning!