Wanneer je 6.000 coaching websites hebt bezocht, valt 1 ding je in het bijzonder op.

6.000 websites? Ja, nog meer zelfs. Stuk voor stuk bestudeerd en in kaart gebracht. En niet alleen van coaches. Ook nog van zo’n 3.000 psychologen en nog een paar duizend websites van voedingsdeskundigen, juristen en andere 1 op 1 dienstverleners.

Obsessief? Beetje wel. Leerzaam? Zeker weten. Waarom? Omdat we wilden weten hoe en op welke verschillende manieren 1 op 1 dienstverleners het contact aangaan met de bezoekers op hun website.

We willen met Yohello zoveel mogelijk mensen op een gemakkelijke, prettige en betrouwbare manier online in contact brengen met 1 op 1 professionals en om precies te begrijpen wat er beter kan moet je eerst dieper in de huidige gang van zaken duiken. Dus deden we dat.

Meer dan 6.000 coaching websites werden 1 voor 1 bestudeerd.

Wanneer je de 1.000 websites voorbij bent begint er een algemeen beeld te ontstaan. Er zijn dan een handvol dingen die je steeds weer opvallen bij ieder nieuw bezoek. Je noemt ze zo achter elkaar op.

Een ervan is dat er vrijwel altijd te kleine letters gebruikt worden, waardoor je al snel een leesbrilletje nodig hebt om niet te hoeven knijpen met je ogen of met je neus tegen het scherm aangedrukt moet zitten.

Niemand die dat wil en op zich vreemd dat het zo vaak voor komt, want je hebt ruimte genoeg naar beneden. Toch?

Nog een andere die steeds weer opvalt is dat vrijwel iedere website te lang van stof is. Ellenlange teksten waardoor je na zo’n 20 seconden al vermoeid raakt en niet weet hoe snel je op die back button moet klikken. Less is, zeker wat dat betreft, more.

Nog zo één uit de top 5 opmerkelijke dingen die je steeds weer tegen komt is formeel taalgebruik. Je leest dan van die dingen als: ‘Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan’ of ‘Bij ons staat de klant altijd centraal’. Huh?

Zeker op websites van 1 op 1 dienstverleners verwacht je een veel persoonlijkere toon. Van een persoon die jou iets vertelt (liefst in het kort ook). Maar verreweg de meeste websites zijn geschreven op een manier die je doet denken aan een sollicitatiebrief. Brrr.

Allemaal dingen waar je niet op zit te wachten als website bezoeker.

Maar wat het meest opvalt en vaak irritatie oplevert bij het zoeken van die ene coach, psycholoog of andere dienstverlener is…

dat je niet (goed) ziet met wie je te maken hebt! Waar is die foto?

Eerst zien, dan overtuigen

Na het lezen van de titel op een website en een klein stukje blabla heb je gewoon een onbedwingbare nieuwsgierigheid om te zien met wie je te maken hebt. Maar daarvoor moet je 9 van de 10 keer flink op zoek.

Heb je hem gevonden. Yes! Dan is het vaak zo’n veel te klein en korrelig fotootje waar je ook nog niet eens op kunt klikken (want dat doe je) om hem uit te vergroten. Heel irritant!

Je wil je coach namelijk recht in de ogen kunnen kijken, voordat je ook maar op het idee komt om dat veelal te lange webformulier met van die vervelende verplichte velden in te gaan vullen.

Je slaat dan ook gelijk achterover van verbazing, maar ook van vreugde als je na tig websites bezocht te hebben ineens wel je coach duidelijk in beeld ziet. Het geeft je direct een gevoel van vertrouwen. En overtuiging. En oprechtheid ook. Wat je dus eigenlijk heel graag wil.

Liza Bootsma — Personal Life Coach — http://www.personallifecoach.nl/

De website van personal life coach Liza Bootsma is een voorbeeld van één van die weinige websites van 1 op 1 dienstverleners waarop je wel direct in een oogopslag ziet wie jou vertelt wat er voor jou te winnen valt. Werkelijk een verademing!

Over de grootte van een foto valt te twisten en er zijn tal van manieren om jezelf te presenteren, maar zorg er in ieder geval altijd voor dat je bezoeker duidelijk kan zien wie je bent. Een foto zegt meer dan 1.000 woorden. Geef je foto dan ook de aandacht die het verdient op je website. Succes verzekerd!

Na het doorbladeren van duizenden websites zijn we er voor Yohello wel over uit. Iedere 1 op 1 professional heeft straks zijn of haar eigen persoonlijke pagina. Een pagina die we bewust ‘clean’ en ‘rustgevend’ zullen houden.

Een titel en een kort stukje tekst met vooral niet te kleine letters. En verder vooral aandacht voor die ene mooie foto. Want… het is eerst zien en dan geloven. Uhh.. overtuigen.

Begin iets nieuws.

Start met online dienstverlenen.

Registreer je nu en start binnenkort als een van de eerste online professionals met Yohello. Early adopters hebben als voordeel dat ze veel persoonlijke aandacht krijgen bij het opstarten van hun dienst.

Yohello kost je niets en er is niets dat moet. Zet jouw passie en talent in tijdens 1 op 1 gesprekken en je bouwt al snel je eigen online business op. Je kunt live videochatten (beeldbellen) en bellen voor een bedrag waar jij je goed bij voelt en iedere seconde wordt gegarandeerd betaald.

Doe waar je goed in bent en wat je leuk vindt en verrijk daar een ander mee. Laat al het gedoe van administratie en facturatie over aan Yohello. Iedere maandag staan al je verdiensten op je rekening en verder heb je nergens omkijken naar. Probeer het ook, registreren is gratis en zo gebeurd.