Η Κρήτη να αποτελεί Brand Name τουριστικού προορισμού.

Οι τοποθέτηση της Έρρικας Χριστοδούλου στις διήμερες εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης.

”Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και σε επίπεδο ατομικό της επιχείρησης και σε επίπεδο συλλογικό των φορέων, θα μπορέσουμε να μπούμε στη νέα εποχή. Χρησιμοποιώντας το internet marketing αλλά και αν διαχειριστούμε τα εργαλεία που έχουμε μπορούμε να φτιάξουμε όπως επιθυμούμε και να ελέγξουμε την εικόνα του τουριστικού προορισμού και συγκεκριμένα αυτού που λέγεται Κρήτη.

Το branding προορισμού είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να προβάλλουμε τα στοιχεία του προορισμού για τα οποία εμείς ως ντόπιοι είμαστε περήφανοι, αυτά θα εκτιμήσουν οι επισκέπτες.

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της τουριστικής επιχειρηματικότητας είναι η εποχικότητα. Θα πρέπει να ξεφύγουμε από την αντιμετώπιση του τουρισμού με όρους εποχικότητας και να περάσουμε στην αντίληψη της ετήσιας τουριστικής αντίληψης, γιατί έχουμε τη δυναμική να το κάνουμε αυτό.

Δεν πουλάμε μόνο ήλιο και θάλασσα. Ακόμα και τις εποχές της συννεφιάς η χώρα έχει πολλές ομορφιές, γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να ανανεώσουμε το προϊόν μας αναζητώντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού, για παράδειγμα αναδεικνύοντας τον περιγιητικό, φυσιλατρικό, θρησκευτικό τουρισμό, τον τουρισμό τρίτης ηλικίας που αποτελεί μεγάλη αγορά. Απλώς πρέπει σαν επιχειρηματίες να μάθουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να προσφέρουμε στον επισκέπτη ένα σύνολο εμπειρίας στη βάση της αυθεντικότητας, της αμεσότητας. Πρέπει να διακρίνουμε γύρω μας ένα οικοσύστημα επιχειρηματικότητας, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται, να μην έχουμε συγκεντρωτικό τρόπο σκέψης αλλά συνεργατικό.”


Originally published at youthentrepreneurship.club.