55 vinkkiä fiksuille bisnesmonstereille ja wanna-be-elon-muskeille

Bisnesmenestymisen tiekartta on haluttua tavaraa.

Silti haluaisin huutaa: “Pällit! Ei ole olemassa ohjesääntöä, joka löytyisi kirjoista ja elektronisista kansista. Älä etsi kopioitavaa. Unohda oikotiet. Yritä sen sijaan löytää luovia tapoja ratkaista ongelmia ja haasteita, mitkä sopivat sinun ainutlaatuiselle yrityksellesi.”

Mutta koska me kaikki tarvitsemme välillä pehmeää pureskeltavaa, voin mielelläni aromatisoida tätä yrittämisen ei-niin-vaikeaa teoriaa sopivilla mausteilla. Minä ainakin haluan välillä unohtaa, että yrittäminen on enemmän törkeää puurtamista kuin viisautta ja älykkyyttä.

Sinun tehtäväsi on päättää, miten vinkkini vastaanotat. Seison täysin sanojeni takana, sillä näin olen kokenut ja näin olen kuullut. Mutta älä nyt kuitenkaan lue tätä kuin piru raamattua. Löydä ne ohjeet jotka toimivat, naura muille. Kaikki käy!

Jätä hyvästit ystävillesi, anna suukko lapsillesi ja vilkaise värillisiä hiuksiasi viimeisen kerran, sillä vain hullu lähtee tälle upealle yrittäjän matkalle!

Eli

Yrittäjän 55 vinkkiä, ilman tärkeysjärjestystä:

1. Löydä intohimosi ja tee juuri sitä, mitä haluat. Vitsi, vitsi, unohda heti kättelyssä tämä klisee! Intohimon sijaan etsi tarkoituksesi. Intohimo kun on vain seuraus osaamisen karttumisesta. Intohimo ei myöskään tuo onnea eikä se välttämättä auta ympärilläsi olevia ihmisiä. Tarkoitus sen sijaan tekee onnelliseksi ja vähentää egon hölötystä.

2. Ole ylpeä työstäsi ja saavutuksistasi. Juhli onnistumisiasi. Kehystä ensimmäinen lähettämäsi lasku.

3. Arvosta verojen maksua ja hyvityslaskujen rustaamista; ne muistuttavat siitä, että saat tehdä jotain merkityksellistä. Jätä kitiseminen poliitikoille, makeistehtailijoille ja pankkiireille.

4. Etsi oma äänesi. Käytä sitä pelkäämättä ja häpeilemättä. Oma ääni erottaa sinut kilpailijoistasi, luo luottamusta sekä auttaa oikeita ihmisiä samaistumaan yritykseesi.

5. Löydä ympärillesi ihmisiä, jotka jakavat visiosi, tarkoituksesi ja ovat valmiita uhraamaan aikaansa tehdäkseen jotain, josta voitte olla yhdessä ylpeitä. Hyvän yhteisön voimaa ei voi liiaksi korostaa.

6. Hankkiudu eroon ilmiselvistä luusereista ja negatiivisista suonseisojista. Näytä sormea heittereille ja veden alle vetäville ihmismöykyille.

7. Sano KYLLÄ ilmiselville voittajille. Vietä aikasi niiden kanssa, jotka haastavat sinua ja auttavat sinua kasvamaan, mutta jotka tekevät tämän lempeästi.

8. Pidä killeribileitä. Kun nimesi yhdistetään legendaariseen menoon, yllättävät ovet aukeavat. (Varo käyttämästä liiaksi firmasi muovia)

9. Verojen merkitys bisnekselle on mitätön. Riittää kun et tule verotarkastetuksi ja maksat alvisi. Aloita maksamalla 0 € ennakkoveroa ja muuta sitä tarvittaessa. Verotoimisto on olemassa auttaakseen. Tänä päivänä yksikään yritys ei menesty tai kaadu verojen takia.

10. Kokeile jatkuvasti, epäonnistu nopeasti. Opi virheistäsi ja kehity. Epäonnistumisen pelko imetään suomalaisesta äidinmaidosta, mutta todellisuudessa lapun luukulle laittamisessa ja alusta aloittamisessa ei ole mitään hävettävää. Keksi itsesi uudestaan niin monta kertaa kuin on tarvis.

11. Voit neuvotella kaikesta, ihan mistä tahansa. Jos kuitenkin törmäät tahoon, joka on immuuni neuvottelulle, se ei todennäköisesti ole aikasi arvoinen.

12. Lue.

13. Opi keskustelemaan avoimesti ja rehellisesti. Et halua olla se kaveri, joka pimittää asioita ja valehtelee. Sitä paitsi rehellisyys on kiinnostavaa.

14. Ideoi taukoamatta. Etsi uusia tuotteita, palveluja ja ominaisuuksia, joita voit tarjota asiakkaillesi. Pidä aivosi vetreinä ideoimalla politiikasta, sosiologiasta tai vaikka bileistäsi.

15. Herää, luo, nuku, toista.

16. Ajattele, hengitä ja uneksi arvon luontia. Paras työsi tuo asiakkaillesi myyntiä, synnyttää yrityksellesi epäreilua näkyvyyttä mediassa, nostaa tuotteittesi katetta järjettömästi, parantaa luottamusta asiakkaisiin, kehittää verkostojasi ja ihmissuhteitasi sekä pakottaa yrityksesi lanseeraamaan uusia tuotteita ja palveluja.

17. Älä murehdi yritysmuodosta, jokainen niistä toimii. Rakenna roinaa, hanki asiakkaita, tee rahaa ja perusta yritys vasta sen jälkeen — mikä sinulle parhaiten sopiikaan. Unohda starttirahat ja Tekesit.

18. Ideoilla ei ole mitään arvoa. Siksi kukaan ei niitä sinulta varasta. Vasta kun ideasi muuttuu toiminnaksi, synnytät todellista arvoa.

19. Jatkuva kouluttautuminen on välttämätöntä. Yrityksesi on vain yhtä vahva kuin sen työntekijät. Jos organisaatiosi osaaminen näivettyy, globaali kilpailu jyrää lafkasi kuin itikan.

20. Hanki rahoitusta tässä järjestyksessä: kokeile tuotetta tai palvelua -> hanki asiakkaita -> hio tuote sekä siihen liittyvät palvelut -> hanki tuloja -> kutsu läheisiäsi investoimaan yritykseen -> hanki ulkopuolista rahoitusta. Tietenkin voit myös säästää ennen yrittäjäksi ryhtymistä.

21. Markkinoi itseäsi sisällön, ystävien ja puskaradion avulla. Sijoita rahaa mainontaan vasta, kun tiedät ROI:n olevan yli yhden ja koversioasteesi riittävän korkea.

22. Opettele kirjoittamaan copy:jä tai palkkaa tekstisuunnittelija. Loistavien blogikirjoitusten, myyntikirjeiden, web-copyn, mainoksien, e-kirjojen ja uutiskirjeiden tuottaminen vaatii osaamista.

23. Blogaa menneistä mokistasi ja kyvystäsi korjata virheitä. Runoile loistavista ideoista sekä hyödyllisistä työkaluista. Tarinoi.

24. Opeta enemmän kuin kilpailijasi. Auta asiakkaitasi sisällöllä, joka tekee heidän elämästään helpompaa. Tarjoa tietoja ja työkaluja, syvällistä ymmärrystä maailmasta, mutta opeta myös ottamaan ensimmäinen askel kohti parempaa elämää. Opettamalla luot yrityksellesi auktoriteettia, herätät luottamusta, lujitat asiakassuhteita sekä osoitat, kuinka paljon osaamista kauppaamaasi ideaan todella tarvitaan.

25. Ylitoimita joka ikinen kerta. Tämä on hyvää markkinointia.

26. Toteuta ihmisten unelmia. Tämä on parasta markkinointia.

27. Opettele olemaan myötätuntoinen ja kestämään ihmisten sekoiluja. Et voi koskaan tietää, millaisten demonien kanssa asiakkaasi kamppailevat.

28. Ole johdonmukainen. Muiden mielipiteet johtavat helposti reagoimisen kierteeseen, pelkoon ja lopulta vihaan ja lannistumiseen. Et voi millään miellyttää kaikkia.

29. Paras asiakkaasi on vanha asiakkaasi. Tarjoa heille uusia palveluja jatkuvasti. Mieti myös joka päivä, millaisia uusia palveluja voisit tarjota vanhoille asiakkaillesi. Uusien ominaisuuksien ja tuotteiden myyminen vanhoille asiakkaille on fiksun bisnesmonsterin älykästä työtä.

30. ABC, koska kahvi on vain klousaajille. Olet yrityksesi tärkein myyntimies, aina. “As long as I can supply a deman, I can make a living.”

31. Leikkaa kustannuksia joka käänteessä. Lue Seth Godinin Bootstrap. Tee oma kirjanpitosi tai etsi ystävä, joka tekee sen puolestasi. Älä osta markkinointia, opi se. Älä maksa yrittäjän eläkemaksua ensimmäiseen kuuteen kuukauteen. Jos nostat palkkaa alle 7000 € vuodessa, et tarvitse sitä ollenkaan. Hanki edullinen domain ja kuluttajapuhelin. Älä hanki autoa, kulje sen sijaan bussilla, pyöräile tai ota tarvittaessa taksi. Kesäisin voit kulkea VR:llä. Käytä matka-ajat innovaatioille, työlle ja/tai meditaatiolle.

32. Sano EI palveluntuottajiksi naamioituneille puhelinriivaajille ja ukottajille. Nämä demonit kouluttautuvat tuonelan kesäkursseilla, joten reilua peliä on turha odottaa. Suomessa pienyrittäjiä ja start-uppeja kusetetaan häikäilemättä.

33. Palkkaa työntekijöitä vasta, kun yrityksesi tuottaa reilusti tulosta. Hanki tilat vasta kun tililläsi on pätäkkää. Käytä friikkuja.

34. Palkitse työntekijöitäsi ja anna heille lahjoja. Anna mahdollisuus hymyilyyn.

35. Irtisano luuserit välittömästi. Juoruilijat, rahanmankujat, asiakkaiden haukkujat ja asennevammaiset tulee deletoida heti. Organisaation pyörittäminen on riittävän haastavaa ilman iilimatojakin. Kiitä onneasi, että Suomessa on koeaika.

36. Osoita, että asiakas saa kauttasi voittoa ilman riskiä. Googlaa arbitraasi.

37. Istuta asiakkaaseen pelon siemen ja näytä tämän jälkeen, että tuotteesi pelastaa hänet. Problem, agitate, solve.

38. Tuotteet arvioidaan arvokkaammiksi kuin palvelut. Parantaisella on ainakin yksi hyvä kirja.

39. Kerro tarinoita, jotka resonoivat yleisösi ja asiakkaittesi omakuvan, asenteiden ja ennakkokäsitysten kanssa.

40. Unohda katteet ja keskity tuottoihin. Tai sanotaan näin: testaa onko parempi nostaa tuotteittesi hintoja vai myydä niitä enemmän.

41. Jos tuottoja ei kuitenkaan näy, käy Hurstilla ja itke sossussa — sinnittele, SINNITTELE! Blogaa taisteluistasi sen jälkeen, kun löydät kultaa. Jos tuottosi eivät muistuta nousukäyrää muutaman kuukauden jälkeen, hylkää bisneksesi.

42. Jos vaimosi tai miehesi avautuu sinulle ajankäytöstä, eroa välittömästi tai sulje bisneksesi. Suhdeongelmat syövyttävät bisnesunelmasi yllättävän nopeasti. Et pysty päivisin pyörittämään yritystäsi sekä samalla riitelemään öitäsi.

43. Auktoriteettiaseman hankkiminen on tärkeimpiä tehtäviäsi. Silloin yrityksesi mielletään markkinoiden johtajaksi ja mielipidevaikuttajaksi. Pakotat kilpailijat seuraamaan jälkiäsi ja vähennät heidän auktoriteettiaan ja uskottavuuttaan. Johtajalle maksetaan parhaita hintoja ja johtajan ideoille, tuotteille ja palveluille on kysyntää ilman tolkutonta luukuttamista.

44. Kerro ystävillesi, sukulaisillesi ja perheellesi, että näet heitä seuraavan kerran muutaman vuoden päästä.

45. Etsimällä nichen yrityksesi resurssit voivat jopa riittää. Tämän jälkeen tarvitset laserfokuksen, jotta sanomasi iskee riittävällä voimalla. Aika, jolloin yritykset kykenivät vakuuttamaan massoja rajattomilla mainosbudjeteilla, on historiaa. Etsi kategoria, ja tuota vasta sitten sille tuotteita ja palveluja — ei toisinpäin. Poista kaikki mahdolliset raja-aidat nichesi ja itsesi väliltä.

46. Mikään laki ei estä huonon asiakkaan erottamista.

47. Ole valmis hukkaamaan epäilyttäviä, ihmisen kokoisia lätkäkasseja Suvisaariston syväntäisiin parhaiden asiakkaittesi pyynnöstä (too soon?). Tai etsi heille heidän elämänsä kumppani.

48. Vastaa vähintään kerran viikossa kysymykseen: mitä yrityksesi tuottaa ja kenelle? Ilman omaperäistä ideaa joudut jatkuvasti tyrkyttämään tuotteitasi. Asiakkaat eivät pysy uskollisina yritykselle, joka on vain kopio kilpailijoistaan.

49. Ideoidesi, ajatustesi ja toimintasi on levittävä mahdollisimman laajalle. Tämä onnistuu, jos sanomasi jakaminen saa jakajankin näyttämään hyvältä. Informaatiosta ja mainonnasta ei ole maailmassa pulaa, syvällisestä ymmärryksestä on. Jos jaat viisauttasi, ihmiset kuuntelevat ja kertovat siitä muille. Jos luukutat tuotteitasi, ihmiset siirtyvät muualle.

50. Ihmiset eivät osta hyödykkeitä vaan tunnetta, minkä brändi heissä laukaisee. Sinun on hyödynnettävä himoa, mystiikkaa, huolestumista, arvovaltaa, valtaa, paheita ja luottamusta tai et lumoa asiakkaitasi. Pyri siihen, että jokin näistä seitsemästä teemasta yhdistetään brändiisi, ja että yrityksesi tyydyttää sen herättämät tarpeet.

51. Älä aliarvioi tarjoamasi lounaan merkitystä.

52. Laatu on erinomainen liiketoimintasuunnitelma.

53. Aloita. Oli paska taloustilanne tai ei. Jos seuraat yllä olevia ohjeita, sinun ei tarvitse koskaan miettiä, mitä Arkadianmäellä päätetään.

54. Se että jokin on tehty jo aiemmin, ei saa estää sinua aloittamasta. Sinulla on joka tapauksessa oma tyylisi, oma tapasi tehdä ja toteuttaa se kulunutkin idea.

55. Aloitin tämän postauksen noin kolme vuotta sitten. Se on matkan varrella muuttunut. Myös sinun bisnes on erilainen kolmen vuoden päästä. Maailma on erilainen kolmen vuoden kuluttua. Kaikki muuttuu. Jatkuvasti. Älä pelkää vaan nosta persauksesi ylös penkistä ja käy tahkoamaan rahaa. Rohkeutta ja onnea!