Hvordan vælger man datacenter?

I denne udgave af adeoDC’s speedbumpserie vil vi gennemgå de faktorer man, som bruger, skal kigge efter for at sikre sig, at man vælger et godt og velfungerede datacenter.

Sikkerhed:

Når man er på udkig efter et datacenter, hvor man kan opbevare dyrt hardware med din virksomheds følsomme data indeni, så burde sikkerhed havde den absolut højeste prioritet. Trusler kan forekomme i mange forskellige størrelser, og man skal derfor sikre sig, at det datacenter man vælger, er udstyret til at håndtere disse.

Datacenteret skal sørge for sikkerhed på følgende områder:

  1. Adgangskontrol med adgangskode, så dine servere ikke er tilgængelige for alle og enhver.
  2. Videoovervågning i og udenfor huset.
  3. Sikkerhed mod trusler af naturlig art, såsom brand.

Tilgængelighed:

Tilgængelighed kan også deles op i forskellige dele.

  1. Datacenterets fysiske placering er vigtig nu når EU indføre den nye persondataforordring også kaldet GDPR, da der er et krav at kende placering af data - hvilke skal være inden for EU’s grænser.
  2. Derudover er den elektroniske tilgængelighed af dine servere, ligeså vigtig.
  3. Beskytte fjernadgang til ens systemer er også en nødvendighed. Det gøres typisk via VPN eller en IP beskytte tunnel.
  4. Det er også vigtigt, at datacenterets IT-teknikere er tilgængelige og at de har den fornødne uddannelse og ekspertise.

Køling og strøm:

En server er et dyrt stykke udstyr, og har man en høj densitet betyder køling og strømtilførselen meget for sikring af udstyret og det burde influere på dit valg af datacenter. Du burde derfor finde ud af:

  1. Hvilken redundans og ampere kan man få på sin strømtilførelse. Ydereligere, hvor meget følger standard med i prisen?
  2. Om der er backup generatorer i datacenteret, og hvordan de fungerer ved f.eks. strømsvigt?
  3. Hvordan fungerer datacenterets HVAC (Heating, ventilation and air conditioning)?

Andre faktorer:

Der er også andre spørgsmål man kunne finde nødvendigt når man er på udkig efter et godt datacenter. Det kunne eksempelvis være nødvendigt for dig, at vide hvilke ekstra services som datacenteret tilbyder og hvor transparent prisstrukturen er. Det vigtigste er dog, at du føler dig tryg ved dit valg af datacenter, da man skal føle sig sikker på, hvor ens virksomheds private og værdifulde data er placeret.

adeoDC råder over et Tier-3 datacenter i Albertslund og lever samtidig op til alle ovenstående krav. Vi er rustet til at opbevare og passe på dine maskiner. Kontakt adeoDC for at høre mere om vores datacenter og de produkter og services vi tilbyder.