Як nano технології впливають на майбутнє дрібних чайових

Alina Dovzhenko
5 min readApr 14, 2023

--

Дрібні чайові — це надання невеликих сум грошей в обмін на онлайн-контент або на знак подяки за нього. Це спосіб продемонструвати підтримку творцям контенту, надсилаючи їм цінність безпосередньо, без посередників. Завдяки nano технологіям можна докорінно змінити те, як ми реагуємо на онлайн-контент і нагороджувати за нього.

Уявіть, що ви можете надіслати гроші безпосередньо вашому улюбленому інфлюенсеру або творцю контенту за те, що він зробив щось, що ви вважаєте гідним. Це справді пірінгова передача цінності, без плати за обробку, комісійних чи посередників. Ви можете подякувати комусь за твіт, який вас розсмішив, або за пост, який вас надихнув. Ви можете надіслати гроші безпосередньо організаціям, які хочете підтримати, або журналістам та експертам, чия робота проливає світло на світ навколо нас.

І це лише “верхівка” айсберга. Цю ж технологію можуть використовувати приватні особи, щоб винагороджувати аудиторію за вподобання та підписки. Бренди можуть активно заохочувати користувачів, які використовують хештеги та діляться своїм контентом. Можливості безмежні, і nano — це сила, що стоїть за всім цим.

Чому nano є ідеальною валютою для дрібних чайових

Nano має унікальну комбінацію властивостей, які роблять його ідеальною валютою для дрібних чайових.

1. Транзакції відбуваються миттєво

Для того, щоб дрібні чайові були дійсно ефективними, вони повинні бути інтегровані в платформу соціальних мереж. Користувацький досвід є життєво важливим. Процес переказу має бути таким же легким та інтуїтивно зрозумілим, як і натискання кнопки “мені подобається”. Оскільки nano транзакції здійснюються менш ніж за півсекунди, вони забезпечують миттєву реакцію на винагороду, дозволяючи тому, хто дає чайові, і тому, хто їх отримує, обмінюватися ними в режимі реального часу.

2. Транзакції з нульовою комісією

Багато валют заявляють про низьку комісію за транзакції, так чи інакше припускаючи, що коли вони стануть занадто маленькими, їх вже не варто розглядати. Nano — єдина, яка пропонує миттєві транзакції з нульовою комісією. Чому це важливо для чайових? Давайте на секунду пофантазуємо. Уявіть, що через кілька років чайові замінять лайки в соціальних мережах. Лише на одній платформі ми спостерігатимемо мільярди транзакцій на рік. Раптом ці крихітні комісійні складуть значну суму. Для того, щоб дрібні чайові по-справжньому злетіли, транзакції повинні бути повністю без комісій.

3. Добре підлягає поділу

Кожне nano можна розділити на аж 30 знаків після коми. Яке це має значення? Це означає, що користувачі можуть надсилати дробові суми (звідси і назва “дрібні чайові”), пропонуючи грошову підтримку, не відчуваючи при цьому фінансового тиску. Оскільки немає мінімальної суми для транзакції і, як згадувалося вище, немає комісії, nano дійсно робить чайові відкритими для всіх. Теоретично, ви можете відвідати nano-кран прямо зараз, забрати 0,0001 nano безкоштовно і, розділивши цю суму, надсилати стільки чайових, скільки захочете, кожного дня до кінця свого життя!

Компанії, що займаються дрібними чайовими

Давайте подивимося на деякі інноваційні бізнеси, які використовують nano технології для революції у сфері дрібних чайових.

Nanobyte Pay

Розширення Nanobyte Pay для Chrome — це справжня знахідка. У Twitter воно дозволяє автоматично надсилати nano безпосередньо користувачам, які взаємодіють з вашим контентом, будь то лайки, ретвіти, відповіді або підписки. Воно також дає змогу влаштовувати розіграші та джекпоти для щасливих одержувачів!

Розширення просте у використанні з чудовим інтерфейсом, а у ваших твітах воно просто відображається у вигляді біжучого nano символу X:

Ви також можете підключити його до свого облікового запису Reddit і залишати користувачам чайові.

Nanobyte також є платіжним процесором, розробленим для того, щоб зробити оплату в Інтернеті якомога простішою та безперешкодною. Тож ви можете платити за допомогою свого nano і на сайтах деяких продавців!

Засновник Nanobyte, Чарлі Мак, завжди прагне до інновацій, тому не дивуйтеся, якщо в недалекому майбутньому ви побачите його розширення на інших соціальних мережах. Слідкуйте за новинами!

SendNano

У той час як Nanobyte пропонує дрібні чайові у вигляді розширення для браузера Chrome, SendNano пропонує мобільний функціонал.

Користуватися ним до смішного просто. Просто підключіть свій Twitter акаунт одним натисканням кнопки, і ви готові почати надсилати та отримувати nano. SendNano також дозволяє вказати суму в USD, EUR і INR, просто вставивши символ і вказавши суму.

Значення цих інтеграцій не можна недооцінювати. Nanobyte, SendNano та інші механізми переказу коштів, такі як Nano Tip Bot, фактично перетворюють кожен акаунт у Твіттері на банківський рахунок. Для тих, хто не має доступу до традиційних банківських послуг, це може стати життєво необхідною можливістю для переказу коштів. Деякі користувачі SendNano вже платять nano за товари напряму продавцям через Twitter:

SendNano та Nanobyte також дозволяють авторам давати чайові своїй аудиторії за допомогою функцій “giveaway” та “масових чайових”, що ще більше заохочує циркулярну економіку. Вони швидко зростають за кількістю користувачів та обсягом обробленої вартості і мають всі можливості для вивчення нових можливостей у захоплюючій індустрії, що розвивається.

SendNano:

Nanobyte:

And demand for the technology is there. Tipping via Nano Tip Bot, a single, unofficial nano integration on Twitter outstripped the platform’s own, official tipping integration built on Bitcoin’s Lightning Network.

І попит на цю технологію є. Чайові через Nano Tip Bot, єдину неофіційну nano інтеграцію в Twitter, випередили власну, офіційну інтеграцію чайових на платформі, побудовану на основі Bitcoin’s Lightning Network.

Заключні думки

Дрібні чайові можуть стати наступним кроком вперед для індустрії створення контенту. Це спосіб для окремих користувачів подякувати один одному за цінний внесок і безпосередньо винагородити взаємодію з їхнім контентом. Це інтуїтивно зрозумілий, легкий спосіб виявити підтримку, гарантуючи, що вся вартість чайових залишається в руках творців, а не третіх осіб, які можуть отримати частку або комісію. Це може навіть докорінно змінити те, як ми взаємодіємо і дякуємо один одному в Інтернеті.

Однозначно можна сказати, що nano технології продовжують залишатися трампліном для інноваційних підприємців, які досліджують нові можливості у сфері мікроплатежів і не тільки.

Nano Foundation не підтримує і не схвалює продукти та/або послуги, що використовуються або розробляються третіми сторонами. Будь-які посилання на програмне забезпечення або сайти третіх сторін надаються виключно в інформаційних цілях. Nano Foundation не несе відповідальності за функціонування, точність, законність або зміст продуктів та/або послуг третіх осіб. Будь-які питання щодо матеріалів третіх сторін повинні бути спрямовані до цієї сторони.

Telegram Telegram Ukraine Twitter Discord Reddit GitHub

--

--