Herr Lucien Favre și talentatul său coaching

Sâmbătă, după 3–1 cu Servette (meci test), antrenorul elvețian a pus punct telenovelei din jurul mijlocasului ivorian Jean Mikael Seri — “Am pierdut deja patru titulari, e destul. Seri rămâne la Nice”.

Din iunie încoace, Seri a fost plimbat la toate scuderiile notorii din Europa: se spunea, de prin aprilie, că este urmărit de Barcelona (care trebuie într-adevar să scuture sala mașinilor de zgură), apoi s-a vorbit despre interesul lui PSG de a-și întări mijlocul (supra-uzat în ultima stagiune), pentru ca in ultimele săptămâni AS Roma să se arate interesată de acest pitic foarte abil în jocul de pase, dar si neașteptat de curajos in fața porții.

Favre închide porțile, pentru că: (1) căpitanul Paul Baysse a plecat deja la Malaga, (2) Belhanda a părăsit Riviera dupa expirarea împrumutului, iar (3) Ricardo Pereira (formidabil sezonul trecut) s-a intors la Porto, clubul-mamă.

Nu imi iese al patrulea titular pierdut de Favre, dar si trei sunt mulți…

Nice își recuperează principalul organizator de joc, după ce își asigurase tunarul (Balotelli a semnat pentru încă un an cu OGC). Atu-urile sunt esențiale pentru acest club care în două săptămâni va disputa manșa tur din preliminariile Champions.

Declarația lui Favre nu trebuie sa surprindă — după vacanță, primul lucru pe care l-a spus a fost “Seri va rămâne, trebuie sa rămână”, deși ofertele erau certe (nu la nivelurile fantasmagorice vehiculate, dar era avea o țintă pe spate, în mercato).

Ceea ce spunea de fapt antrenorul era un mesaj subliminal pentru conducătorii clubului: “Nu mi-ati dat permisiunea să plec la Dortmund, atunci nu-mi distrugeti echipa”.

Dansul va începe cu adevărat în momentul în care Roma (să spunem) sau Barcelona (în disperare de cauză) ar pune pe masă oferte reale. Să vezi atunci dilemă pentru Le Gym — salariul oferit lui Balo (cca 5M, anual) este considerat deja o povară…

Bonus: pentru că Seri a întârziat la reluarea pregătirilor, s-a speculat că nu mai vrea, nu ii mai place, etc. De miercuri, băiatul este la club. A venit.

Like what you read? Give Adrian Soare a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.