Scuzele lui Verratti, printre rânduri

Nasser Al Khelaifi nu are voie să îl vândă pe micuțul italian, pentru că își pune pielea în saramură. Aici agentul lui Verratti are dreptate, doar că Marco nu este atât prizonierul emirului din Qatar, este ostaticul propriului contract.

Dar ce surpriză ne rezervă totuși acest contract? Verratti care se declară atat de fericit la Paris are salariu de 500.000 Euro pe lună, ceea ce reprezintă locul 7 (șapte) în vestiarul PSG. Informația, publicată la 15 decembrie de L’Equipe, a fost imediat nuanțată de ziarele de casă ale lui Nasser: “de fapt, Verratti câștigă 800.000 pe lună, pentru că 300.000 sunt bonusuri”. Ceea ce nu spun scribii emirului este dacă numai Marco primeste aceste bonusuri?!! Că dacă le încasează si Thiago Silva, Cavani sau Di Maria, tot la clasamentul ăla ajungem.

Finanțele ne oferă si aceasta perspectivă a fericirii lui Verratti la Paris, mai ales ca băiatul a beneficiat până acum de o fereastră dosnică a fiscului local: când o societate franceză angajeaza un străin, în primii ani o parte din salariu (până la 30 la sută) poate fi scutită de îngrozitoarele impozitări à la francaise. Această portiță rămâne deschisă timp de 5 ani, termen pe care Marco Verratti îl va depăși fix în această vară… Ce coincidență frumoasă!

În rest rămâne cum am stabilit: Verratti spune NU verosului FC Barcelona (cu care discută de fapt de un an, dar ăsta deja e un detaliu), care “mes que un club” nu a apăsat niciun moment pârghiile — împins să provoace divorțul, Verratti s-a trezit singur în luptă și cumva abandonat.

Sunt transferuri despre care se spune că sunt bune pentru toată lumea. Cazul Verratti este exemplul de transfer care, nefăcându-se, o să producă daune tuturor.

PS: Pentru necredincioși, iată clasamentul salariaților din Parc des Princes: Cavani (prelungit și revalorizat în aprilie), Thiago Silva, Angel Di Maria, Matuidi, Thiago Motta, Pastore și abia acum apare și Verratti…