Hitta bra reseerbjudanden och räkna ner dagarna till din drömsemester

När regnet vräker ner utanför fönstret och temperaturen sjunkit till åtta grader är det många av oss som drömmer om vita sandstränder, palmträd, drinkar i solnedgången och solsken. Det kan vara dyrt att resa utomlands, men du har faktiskt stora chanser att hitta riktigt bra reseerbjudanden, särskilt om resmålet är populärt. I vintertid är det väldigt vanligt att svenskar åker till Thailand. Resmålet har varit en storfavorit i många år och numer flyger till och med Norwegian dit. Med andra ord finns riktigt billiga flygbiljetter att hitta. Men för dig som redan besökt Thailand och som vill se något nytt, finns det billiga resor någon annanstans i vinter?

Självklart! Det går gott om resor till Karibien. Här är klimatet optimalt under den svenska vintern. Du kan bland annat hitta bra resor till Barbados där både flyg och boende ingår. Att själv slippa hitta, jämföra och boka hotell och flyg är skönt. Det är oftast mer fördelaktigt att vända dig direkt till en resebyrå som kan göra jobbet åt dig. Varför åker man då till Barbados? Ögruppen har allt du kan tänkas önska dig. Från kritvita stränder med palmträd som skänker välbehövlig skugga till turkost hav, skön musik och god mat. Det karibiska köket med sina söta frukter och heta chili är anledning nog till att åka hit. För dig som drömmer om att få bada tillsammans med grisar är det snarare resor till Bahamas du är ute efter.

Bahamas är ett riktigt paradis. Landet består totalt av 700 öar varav endast cirka 30 är bebodda. Här finns den världsberömda ”Pink Beach”, några av världens vackraste stränder och de söta grisarna. Om du googlar på Bahamas kommer du genast få upp bilder på kristallklart vatten och gulliga grisar som badar.

Den mest populära platsen att resa till på Bahamas är huvudstaden Nassau. Här finns gott om restauranger, ett bra uteliv och fina stränder. Ta gärna del av ögruppens spännande historia och lär dig mer om när Christopher Columbus upptäckte detta paradis. Ett tips, oavsett om du besöker Barbados eller Bahamas, är att testa på den lokala gatumaten. Det bjuds ofta på nyfångad och grillad fisk och friterad matbanan (ett måste!).

Verkar det dyrt att besöka Västindien? Det finns gott om exklusiva och lyxiga hotell här som kostar därefter, men det finns även många moderna och fina hotell och lägenheter som absolut inte kostar en förmögenhet. Genom att undersöka exotiska resmål och flera researrangörer kan du ofta hitta bra erbjudanden, särskilt om du är ute en bra stund i förväg. Njut av värme och sol istället för ett regngrått Sverige i vinter. Karibien är perfekt när du vill ha ett säkert kort, en avslappnad atmosfär och en oförglömlig semester med hela familjen!