μύκητες στα πόδια και τα νύχια

Οι είναι από τις πιο «ύπουλες» λοιμώξεις καθώς αναγνωρίζονται δύσκολα από τον ασθενή και τις περισσότερες φορές απλά περιμένουμε να περάσει μόνη της.

Όμως οι μυκητιάσεις στα πόδια και τα νύχια δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητες — πόσο μάλλον όταν ο μύκητας στα πόδια εμφανίζεται σε ποσοστό άνω του 15% παγκοσμίως!

Αρκετοί άνθρωποι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα πρώτα συμπτώματα του μύκητα των ποδιών και καταλήγουν με βαριές λοιμώξεις και μυκητιάσεις που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί.

Αν ο μύκητας στα νύχια ή τα πόδια μεγαλώσει και αναπαραχθεί, τότε η ίαση είναι αρκετά χρονοβόρα και θα χρειαστούν ακόμα και έως 6 μήνες για να καταστραφούν εντελώς όλοι οι μύκητες στο πόδι.

Αυτός είναι και ο λόγος που η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση μιας μυκητίασης, θα σας σώσει χρόνο και επιπλέον δεν θα αφήσει το πόδι σας να καταστραφεί από το πέρασμα του μύκητα.

μύκητες νυχιών

Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί που μολύνουν το δέρμα και τα νύχια. Αναπτύσσονται και αγαπάνε τα ζεστά και υγρά μέρη όπως οι τουαλέτες, τα αποδυτήρια, την πισίνα καθώς και τα αθλητικά σας παπούτσια.

Είναι πολύ πιθανόν να κολλήσετε κάποια μυκητίαση αν δανειστείτε παπούτσια από άλλον ή αν περπατάτε ξυπόλυτοι στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου σας.

Καλό είναι πάντα να παίρνετε τις προφυλάξεις σας για να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερες πιθανότητες να μολυνθείτε από κάποιον μύκητα.

Τις περισσότερες φορές δεν το καταλαβαίνουμε όταν έχουμε μολυνθεί από κάποιον μύκητα. Αυτό συμβαίνει καθώς αγνοούμε τα αρχικά συμπτώματα και περιμένουμε να περάσει «μόνο του». Όμως έτσι οι μύκητες αναπτύσσονται περισσότερο και εισχωρούν μέσα στο δέρμα μας και βαθιά στα νύχια.

· Μικρά λευκά σημάδια εμφανίζονται στην επιφάνεια των νυχιών

· Τα νύχια γίνονται πιο σκληρά και είναι δύσκολο να τα κόψετε

· Τα μολυσμένα νύχια αλλάζουν χρώμα, συνήθως αποκτούν μια κίτρινη ή καφέ απόχρωση

· Παρουσιάζεται φαγούρα και έντονη εφίδρωση στα πόδια

· Η επιφάνεια των νυχιών γίνεται ανώμαλη

· Τα νύχια ξεφλουδίζουν

· Τα νύχια αποκτούν άσχημη οσμή

· Το νύχι μπορεί να φύγει από το δάχτυλο αφήνοντας μόνο τη ρίζα επάνω

· Πρήξιμο του μολυσμένου νυχιού που καθιστά δύσκολο το περπάτημα

· Τα νύχια αποσυντίθενται και πέφτουν

· Τα νύχια αποκτούν ένα άσχημο καφέ ή μαύρο χρώμα

· Είναι χοντρά και έχουν περίεργο σχήμα

Αυτά είναι κατά βάση τα περισσότερα συμπτώματα που θα αντιμετωπίσετε από μια μυκητίαση στο πόδι ή στο νύχι.

Αν αναγνωρίσετε γρήγορα την μυκητίαση, τότε θα είναι πολύ εύκολο να την αντιμετωπίσετε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Κάθε φορά που κόβετε τα νύχια σας ή τα βάφετε(για τις γυναίκες) παρατηρήστε τα όπως επίσης και το δέρμα γύρω από τα δάχτυλά σας. Συνήθως οι μύκητες «κρύβονται» ανάμεσα στα δάχτυλα και δημιουργούν εκδορές στο δέρμα.

Μπορείτε να προφυλαχτείτε από τους μύκητες στα πόδια, με την χρήση απλών συμβουλών που μπορείτε να τηρείτε καθημερινά.

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, οι μύκητες στα πόδια δημιουργούνται σε υγρά περιβάλλοντα — οπότε φροντίστε να μην κυκλοφορείτε ποτέ ξυπόλυτος στην πισίνα ενός ξενοδοχείου ή στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου σας.

Φροντίστε επίσης να φοράτε πάντα αθλητικές κάλτσες που αερίζονται καθώς και κατάλληλα αθλητικά παπούτσια.

Τέλος, να πλένετε καθημερινά τα πόδια σας ιδιαίτερα όταν βγάζετε τα παπούτσια σας.

Το πόδι του αθλητή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες λοιμώξεις. Το όνομα της ασθένειας έχει βγει έτσι καθώς νοσούν όλο και περισσότεροι ασθενείς λόγω των αθλητικών παπουτσιών και του υγρού περιβάλλοντος που δημιουργούνται οι μύκητες.

Οι μύκητες στα πόδια αναπτύσσονται σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα — έτσι αν θέλετε να τους αντιμετωπίσετε, πέρα από κάποιο τοπικό σπρέι που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε — όπως το Fresh Fingers — θα πρέπει επίσης να φροντίσετε τα πόδια σας να είναι στεγνά και να μην ιδρώνουν.

Οι μύκητες στα πόδια μπορούν να προσβάλλουν κάθε ηλικία και κάθε φύλο. Η μυκητίαση δεν κάνει διακρίσεις. Εφόσον δεν τηρείται τους κανόνες υγιεινής, τότε είναι πολύ πιθανόν να νοσήσετε από κάποιον μύκητα στα νύχια ή τα πόδια.

Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή και χρησιμοποιήστε το Fresh Fingers ώστε να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τους μύκητες στα πόδια και τα νύχια.

Οι μύκητες στα πόδια και τα νύχια μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα με την χρήση κάποιου σπρέι. Οι αλοιφές δυστυχώς δεν μπορούν να φτάσουν στην βάση της λοίμωξης και έτσι δεν έχουν βαθιά αποτελέσματα.

Το σπρέι που έχει τρομερά αποτελέσματα και εγγυάται οριστική λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι το Fresh Fingers σπρέι.

Το μειονέκτημα όμως που έχει το σπρέι onycosolve είναι ότι μπορείτε να το βρείτε μόνο online — παρ’όλα αυτά μπορείτε να το έχετε στην πόρτα σας με αντικαταβολή εντός 1–3 εργάσιμων ημερών.

Αυτό είναι το ίδιο σπρέι που είχα χρησιμοποιήσει και εγώ στην μυκητίαση στα νύχια των ποδιών. Η δική μου περίπτωση είχε γίνει λόγω καθημερινής χρήσης αθλητικών παπούτσιών χωρίς κάλτσα(ναι ξέρω λάθος μου) όμως χάρη στο σπρέι Fresh Fingers η μυκητίαση ξεπεράστηκε μέσα σε 2 μήνες οριστικά.

<< Δείτε πληροφορίες για το Onycosolve >>

Υπάρχουν διάφορες «σπιτικές θεραπείες» για την αντιμετώπιση του μύκητα των ποδιών και των νυχιών, όλες με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να βάλετε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με χλωρίνη και ξύδι. Κατά το παρελθόν ήταν μια αντιμετώπιση που είχε ένα προσωρινό αποτέλεσμα.

Προσοχή όμως: Αν έχετε ανοιχτές πληγές ή έχετε ξύσει την περιοχή που υπάρχει μυκητίαση, τότε το να βάλετε τα πόδια σας στο ξύδι και την χλωρίνη, ίσως να μην είναι καλή ιδέα!

Αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν πως εφόσον το στοματικό διάλυμα καταστρέφει τους μύκητες και τα βακτήρια στο στόμα, τότε ίσως να τα καταφέρνει εξίσου καλά και με τους μύκητες των ποδιών.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει καθώς οι μύκητες στα νύχια και τα πόδια είναι τελείως διαφορετικής φύσεως και δυστυχώς δεν απομακρύνονται με την χρήση στοματικού διαλύματος.

--

--

--

Medical Expert @ http://www.mikitiaseis.gr

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Μύκητες στα πόδια

Μύκητες στα πόδια

Medical Expert @ http://www.mikitiaseis.gr

More from Medium