De 6 bästa UX-designbyråerna i Sverige 2020

Senaste uppdatering: augusti 2020
Jag har arbetat inom mjukvarubranschen i mer än 20 år och jag är inte förvånad när mina kollegor är förvirrade när de letar efter bra UX-designbyråer i Sverige. Designen har förändrats mycket under de senaste decennierna.
Jag har aldrig hittat en bra lista över designbyråer i Sverige, så jag gjorde en själv. Här har jag samlat byråer som antingen jag har arbetat med eller som jag har följt över tid. Ordningen i sig är inte så viktig — alla dessa svenska UX-UI-designbyråer är väldigt bra tillsammans, men det viktigaste är att byrån passar projektet.
Sammanfattning av svenska UX-UI-designbyråer:

1) Creative Navy

2) Knowit

3) Grazitti Interactive

4) Butterfly

5) Artbox

6) Artificial Design Studio

Hur gjordes denna lista?

Det är viktigt att vara tydlig på hur jag skapade denna lista över svenska UX-designbyråer. Jag arbetar som IT-projektledare och har lång erfarenhet av produktledning från företag som Bosch, Finn och Slack. Som frilansrådgivare hjälper jag företag att optimera sina projekt. Under de senaste 20 åren har jag arbetat med många team både internt och med olika tjänsteleverantörer. Jag har lärt mig otroligt mycket under denna tid och har haft både bra och dåliga resultat.
För mig är det naturligtvis viktigt att veta vem som kan erbjuda vad och inte minst vem jag kan lita på när det gäller specialkompetens.
Den här listan är baserad på min tidigare erfarenhet, liksom bidrag från andra kollegor och information som annars kan hittas generellt online.
Denna lista är verkligen inte komplett och är definitivt inte objektiv. Poängen med denna lista över svenska UX-UI-designbyråer är att göra sökningen lite enklare.
Det är upp till läsaren att kontakta byråerna, lära känna dem och bestämma vilken som bäst passar deras projekt.

1) Creative Navy (🇸🇪Sverige,🇬🇧 UK)

Creative Navy är den starkaste UX-byrån inom företagsappar och HMI över hela världen. I Europa har byrån främst använts för användarupplevelsedesigners sedan 2017 baserat på kundrecensioner.
Det som gör Creative Navy speciell är den robusta designmetoden och känslan för komplexa och svåra projekt. Teamet integrerar psykologi och kognitiva vetenskaper i projekten.
Creative Navy är också en av de mycket få byråer världen över som har erfarenhet av inbäddade system eller egenutvecklad programvara (fordon, navigering, etc.).
Byrån är medelstor och har kontor i Tyskland, Storbritannien och en liten filial i Schweiz. Byrån har inte ett permanent kontor i Sverige, men har redan slutfört många projekt i Sverige.
💡 Kunder i Sverige: Bosch, Vodafone, Rocket Internet, Socar (Schweiz) och andra General Motors, Ford, OECD, Philips.
⚖️ Slutsats: högsta byrå för krävande projekt.
📦 Storlek: medium

2) Knowit (🇸🇪Sverige)

Knowit är ett UX-konsultföretag som skapar digitala och tvärfunktionella lösningar från tre affärsområden: erfarenhet, insikt och lösningar. Det som skiljer dem är deras förmåga att kombinera expertis inom design och kommunikation, managementkonsulting och IT.
Knowit är involverad i alla aspekter av att leverera en digital produkt med fokus på implementering av digitala transformationsprojekt. De startade 1990 när det digitala fältet var helt annorlunda och de har lagt till kompetens steg för steg. Nyligen lades UX-design till, men de har bra alternativ.
De sticker ut i detta förlorade av UX designkonsulter som ett mycket stort företag med mer än 1000 personer.
💡 Kunder i Sverige: TV 2 Sumo, Norsirk, Röda korset, FjordTours, Compello.
⚖️ Slutsats: En viktig leverantör av digital transformation
📦 Storlek: stor

3) Grazitti Interactive (🇸🇪Sverige,🇺🇸USA)

Grazitti Interactive är en digital tjänsteleverantör med en historia av att arbeta med sociala medier, mobila och molntekniska företag i Sverige.
De använder smidiga metoder för att ge fantastiska resultat för kunder som söker marknadsföring, design eller webbutvecklingskompetens. Deras tjänster sträcker sig från social mediahantering, SEO, SEM, digital marknadsföring, UX / UI-design, e-handelsutveckling och många andra.
Grazitti designer detaljerade, väl genomtänkta och slående lyhörd webb- och mobiltillgångar, men det mesta av deras arbete är inriktat på CRM-konsultation.
💡 Kunder i Sverige: The Healthy Mummy, OpenTable, Wiley och andra internationella företag.
⚖️ Onc-slutförande: Stort företag med en diversifierad portfölj.
📦 Storlek: Stor.

4) Butterfly (🇸🇪Sverige,🇺🇸USA)

Grundlagt i 2006, bringer Butterfly sin viden til kunder over hele Australien. I kernen af deres projekter er transformation — at tage noget fra hvad det er til hvad det kan være.
Dette særlige digitale agentur har specialiseret sig i digital strategi, webudvikling, men gør også noget godt arbejde for virksomheder med behov for UX-design. De er fremragende med at styre digitale projekter — arbejde med tekniske og ikke-tekniske klienter i Sverige.
Deres brandstrategi er forbløffende, da de fokuserer en god del af deres tid på at skabe en virksomhedsidentitet, der vil hjælpe deres kunder med at trives i det nuværende marked.
Stor erfaring med at arbejde med nonprofit, regeringen eller virksomheder, der leverer tjenester til uddannelsesindustrien.
💡 Kunder i Sverige: Officeworks Mission Australia, QVB Sydney, National Disability Services, Monash University.
⚖️ Onc Afslutning: eksperter i branding.

📦 Størrelse: Medium.

5) Artbox (🇸🇪Sverige,🇳🇱 Holland)

Byrån grundades 1976 och är främst ett konst- och produktionsföretag. I de svenska UX-designföretagens värld är de det konstnärliga barnet.
De arbetar med ett team av mer än 80 begåvade artister från hela världen och levererar främst elementen illustration, animering och film, fotografering, bildmanipulation och 3D / CGI. Trots denna bakgrund inom den kreativa konsten känner de att de tillåter dem att producera och leverera tvingande innehåll.
Tidigare har jag arbetat med att komplettera interaktionsramen för några av mina projekt med en omfattande substantiv personlighet. De nyanser som de uppnår i design kompletterar de mer tekniska aspekterna av användarupplevelsen.
De har sitt huvudkontor i Amsterdam, men de har arbetat med projekt över hela Europa.
⚖️ Slutsats: lämplig för projekt med en unik stil.
💡Kunder i Sverige: KWF, Xenos, Mercy Ships, Emirates NBD
📦 Storlek: Genomsnitt

6) Artificial Design Studio (🇸🇪Sverige)

Konstgjort börjar som en liten studiobild vid utformning av användarupplevelser för startups. Jag kan se de från de första åren som har de nya inträffarna positiva hur många ambitioner gav.
Die ambitie översatte snabbt till ett framgångsrikt UX-designprojekt i Sverige, även i Europa den upplevda möjligheten. Byrån har sedan dess förändrats enormt och utvecklats. De flesta av deras projekt är mobilappar, men de har inte haft möjlighet att arbeta på andra plattformar.
Studion är baserad i Sverige och leds av konstnären Shannon Thomas. See har varit en tid i Köpenhamn, där hon befann sig utanför konst och ux design har utfört experimentella uppgifter som processdesign för servicedesign.
💡Customer Kunden i Sverige: Purina, Weyerhaeuser, Zune, Philips, VanMoof
📦Grootte: liten
⚖️ Slutsats: välskrivet för UX-designprojekt för mobilappar

Varför UX Design?

Alla som läser denna lista över de bästa UX-byråerna kommer att inse att UX-UI-design har sin plats i den digitala världen. Det jag ville var att ge mitt perspektiv på vad den verkliga fördelen med UX Design är. Detta gör det lättare att sätta specifika designmål.
UX Design hjälper:

  • Optimering av konverteringsfrekvenser inte bara i e-handel utan också uppgraderingen från gratiskonton till premiumkonton etc.
  • Minska allvarliga fel (t.ex. med verktyg)
  • Den bättre designen kommer att sälja programvara
  • Att funktionerna används mer
  • För att samla in mer data
  • För att integrera nya idéer eller nya funktioner
  • För att utvidga programvaran till nya enheter
  • För att minska utbildningskostnaderna

Målet bör fastställas baserat på dessa idéer, även om dessa mål inte kan mätas specifikt.

Vad är en lämplig UX UI-designbudget?

Oftast frågas jag om råd om designbudgeten: “Kommer det att bli dyrare än planerat?”

Detta visar hur viktigt det är att planera rätt budget, och att det verkligen inte är så lätt som man tror.

Å ena sidan kommer du att ha tillräckligt med tid och pengar för att göra en anständig produkt och å andra sidan slösa du inte med resurser — och det är lika viktigt för nystartade företag som för stora och etablerade företag.
Kom ihåg i alla fall en sak: ett UX-designprojekt är sökning & utveckling och inte bara utförande. Jag rekommenderar att du delar upp ditt projekt i olika faser så att varje fas kan ge dig lite mer säkerhet och tydlighet. Spendera lite mer tid i början av projektet för att skapa ett enkelt produktkoncept. Du kan göra detta antingen ensam eller med extern hjälp. Målet med denna fas är att skapa skisser, pröva idéer, bestämma vad som passar in och vad som behöver göras vidare. Slutligen är det viktigaste att ha budgetkontroll och bestämma vad man inte ska göra.

För en sådan fas tillbringar jag vanligtvis en vecka, kanske två. Om jag ger detta till en UX-byrå, kommer det att kosta mig 5x om dagen, dvs cirka 50 000 SEK.

Med detta första koncept kan du redan utveckla en bra budgetidé, kanske med 80% förtroende. Det är nu lättare att dela upp projektet i designskrivare. Jag kan också bestämma vilka moduler som är viktigast för mig, där du kanske behöver två eller tre designskrivare. De mindre viktiga modulerna kan till exempel skjutas in i en enda sprint.
Jag märkte också att cirka 20% av resurserna (som tid och pengar) kommer att få mer uppmärksamhet om det finns några frågor.
Normalt delar de flesta designbyråer kostnaderna 50–50 mellan UX- och UI-design, men i slutet av designprojektet kommer det att finnas mer än 60–70% UX och 40–30% UI-design.
Så här strukturerar jag kostnaderna: Det dagliga priset för UX Design i Sverige är mellan 7500 och 11 000 SEK beroende på teamet.

Ett par saker som jag har lärt mig de senaste åren och som är värda att notera:

Även om tjänsteleverantören integrerar beredskap i budgeten, är det klokt att lägga något åt ​​sidan själv;

Det bör finnas en bra relation mellan dig och byrån så att du verkligen kan prata öppet om pengar; på detta sätt kan du förena kostnaderna.

Det är viktigt att inse att det finns något experimentellt med produktdesign inom den digitala domänen, och i slutändan köper du expertsupport för att hantera osäkerhet, inte bara några bilder;

Budgetproblem uppstår vanligtvis på grund av osäkerheter. Insatser bör göras för att omvandla osäkerheten till tydlighet — helst i början av designprojektet.
En skicklig produktchef kommer alltid att tänka på mervärdet i ett designtryck och kommer alltid att leda teamet i den riktning som verkligen gör produkten bättre

Hur får jag reda på om en designbyrå passar mig och mina behov?

Att se ett företag på listan över de bästa UX-byråerna betyder inte nödvändigtvis att de kan eller borde göra allt. Designföretaget måste matcha designprojektet!

Denna lista kommer att göra det lättare att hitta ett svenskt UX-designföretag.
I en intervju med byrån bör följande aspekter klargöras:
Förstår företaget min produkt? — Varje produkt har sina egna egenskaper och sin plats på marknaden. Designen hjälper produkten att försvara sitt utrymme och position. Därför bör du vara uppmärksam på designbyrån om det finns förståelse för dessa aspekter.
Förstår designers mina användare? — Formgivare måste förstå slutanvändaren och inte minst visa empati.
Finns det en matchning i visionen? — Det kanske låter lite amerikansk, men tills en produkt är klar måste den byggas och designbyrån måste förstå visionen — vart vi ska.
Har designföretaget redan erfarenhet av liknande projekt? — Det kan vara allt från branschkompetens, projektkomplexitet eller teknik. Om designbyrån har gjort det tidigare / byggt något liknande, är detta ett mycket bra tecken.
Funktionellt samarbete — inte ens den bästa UX-designbyrån kan hjälpa dig om samarbetet inte fungerar. Frågorna som öppenhet, kundförväntningar, kommunikation etc. Du måste vara kompatibel helt enkelt. Du har troligtvis en anledning till att välja en UX-byrå från Sverige som partner.
Kan byrån ta över designhantering? — Det är svårt att förnya sig särskilt om du kan inte leda processen, inklusive att vara ansvarig när saker går fel. Det är alltid viktigt för mig i mina projekt att designteamet verkligen är involverade.
Har företaget den kompetens som krävs? — Viss kunskap behövs, vare sig det är tekniskt eller inte, men du måste se till att byrån har de färdigheter som behövs.

Hur ser ett bra designuppdrag ut?

Att ha en designöversikt i förväg kan göra skillnaden för svaret från en UX-byrå: “Ja, vi kan erbjuda det” eller “Det kostar X”.

Designöversikt: Informationen ger en översikt över vad som ska uppnås, vad man ska göra med det, vilka begränsningar som finns etc.

Design briefing bör därför behandla följande ämnen:
Mål — vad är produktstrategin, vilken roll spelar designen i allmänhet. Detta är hur byrån förstår sammanhanget och varför det tas upp.
Produktöversikt — Om det finns flera produkter som erbjuds, bör det klargöras vad som hanteras först.
Så här fungerar produkten — en kort förklaring skadar inte moduler och funktioner. Även de bästa byråerna behöver lite hjälp.
Vad som har gjorts hittills — har en design testats tidigare, eller har vi någon användaråterkoppling (om någon). Om det finns några skisser eller idéer bör du också integrera dem i orienteringsfasen.
Vad som inte gjordes — om något specifikt önskas och inte har levererats måste det tydligt nämnas så att designbyrån kan förklara vad som har hänt.
Vad som inte önskas — om det inte finns något behov av vissa aktiviteter måste detta tydligt anges.
Logistik — startdatum, teknik som ska användas och behövs under projektet och andra begränsningar. En designstrategi måste ta hänsyn till alla dessa detaljer, så UX-byrån måste informeras om alla dessa aspekter.
Sammanfattning — om orienteringen blir för lång skadar det inte att betona vad som verkligen är viktigt för dig.
Anbud — hur ska anbudet fungera, när ska UX-designbyråer svara och hur, vad ska byråerna förbereda etc.

Vilka kompetenser finns det i en UX-designbyrå?

Byrån har en blandning av färdigheter och denna mix tillför värde.
Det är svårt för ett företag som inte är designfokuserat att anställa ett bra och mångsidigt designteam.
Här är de viktigaste färdigheter du kan förvänta dig av en av de bästa designbyråerna:
User Experience Design (UX) — detta är naturligtvis kärnkompetensen, och här bör du också fråga om den erfarenhet byrån har med UX Design. UX-designers skapar layout, skisser och koncept för hur programvaran kommer att fungera utan att behöva ta itu med färger eller grafik.
Användarforskning — Det finns många olika metoder för användarforskning. I den inledande fasen handlar det om att förstå användarna och deras behov och sedan, i själva designfasen, handlar det om att testa designkoncepten.
Produktutveckling — denna expertis skapar produktkoncept, vilka funktioner som finns i appen, vad funktionerna gör och inte gör. Designklienten kommer troligen att ha sådana färdigheter själv, men byråns produktutvecklare spelar en viktig roll här.
UI-design eller visuell design — hänvisar till produktens estetik, detaljer som färger, grafik och hur trådramarna kommer att se ut i slutprodukten. Detta är viktigt eftersom produktens identitet kommer in här. Vanligtvis i de bästa designbyråerna är UI Design helt separat från UX Design.
Interaktionsdesign — detta är förmodligen den senaste expertisen inom digitala produkter. Det handlar bland annat om rörelsen av visuella element. Många appar blir mer och mer interaktiva, varför interaktionsdesigners roll är viktig.
Grafik — de skapar ikoner, illustrationer, logotyper etc.
Design Ops — Liksom Dev Ops handlar det om hur designprocessen fungerar, hur de grafiska elementen upprätthålls, teamsamarbete etc. Som kund kommer du inte att ha direktkontakt med Design Ops om du inte har ett designteam och du måste göra det själv .
Projektledning — Naturligtvis kommer projektledaren att ta hand om de administrativa aspekterna, men det bör påpekas att den här rollen är viktigast för att projektet ska lyckas, särskilt om det bara innehåller 1–2 designskrivare.

Vilka typer av designprojekt finns det?

Om du letar efter det bästa designbyrån måste du fundera över vilken typ av projekt du har. Det verkar uppenbart, men ibland sitter du så djupt i din värld att du glömmer att det finns andra typer av UX-mönster.
Den första skillnaden görs av teknik:
Native Mobile (iOS, Android) — en hel del mobilappar som fungerar direkt på din smartphone och där en stationär variant inte är viktig. Mobile har vissa typer av UX-design som passar skärmen.
Mobila webb- och stationära nätverk — Även om Mweb är ansluten till inbyggda smarttelefonappar måste samma kod vanligtvis fungera på en större skärm. Därför måste användarupplevelsen skapas annorlunda här.
Inbyggd systemdesign — dessa appar används i många olika sammanhang, även om de ibland är öppna som en funktion i en webbläsare. Kraven är mycket unika.
Native Mac eller Windows — detta är den klassiska programvaran som fungerar direkt på en PC eller stationär dator, inte i en webbläsare. Få designbyråer har erfarenhet av sådana projekt.
Cross Platform — en blandning av alla dessa alternativ.

Digitala produkter skiljer sig också i hur de används:
Salg — det handlar om användarupplevelse där användaren slutligen köper något, vilket betyder att det inte bara handlar om användbarhet utan också om stil. E-handel är ett exempel, men även tjänster.
Konsumentappar — Appar för alla; människor som inte har någon utbildning och där apparna oftast bara används för underhållning.
Enterprise Apps — Appar som används professionellt och där användaren har viss kunskap.

Hur viktig är byråns storlek?

Byråns storlek är inte viktig, men jag lärde mig följande:

  • För att byrån ska ha tillräcklig kompetens måste den ha minst 7–8 personer i teamet. Det finns färre specialister på mindre byråer. Men jag arbetade också bra med små byråer, som nischbyråer eller specialbyråer.
  • Stora byråer med mer än 50 designers har en bild av tillförlitlighet, vilket delvis är sant, men du vet aldrig vem du vill arbeta med. I stora byråer arbetar du sällan med toppdesigners. Därför tror jag att dessa byråer är bättre lämpade för enkla projekt.

Är byråns placering viktig?

I denna lista över svenska designbyråer presenterar jag också företag som inte har kontor i Sverige men har erfarenhet på den svenskaa marknaden.
Det är mycket osannolikt att du som kund kommer att sitta i ett rum med designers — ingen kommer att göra det längre, även när du är i samma stad.
Platsen är viktig när det gäller kultur. I ett FoU-projekt vill du ha en tjänsteleverantör som förstår dig och som också kan förstå din marknad eller kunder. Det är därför jag skapade den här listan.
Under de senaste åren har jag arbetat med projekt och byråer från hela världen, inklusive Asien och USA.
Jag märkte att en designer från Europa alltid förstår Atlanten, men en amerikansk designer förstår inte alltid den europeiska marknaden tyvärr.
Jag hade mindre goda upplevelser i Asien. Mycket har hänt under det senaste decenniet, men de kulturella skillnaderna är fortfarande stora.

Vad kan jag förvänta mig under erbjudandet?

Efter en kort undersökning listas några UX UI-designbyråer. Du bör kontakta vem du tycker är mest relevant för ditt projekt och kolla med dem om de kanske är intresserade av att ta upp ditt projekt.
Många av de bästa UX-byråerna i Sverige är antingen väldigt upptagna eller det visar sig att designprojektet inte passar byrån.
Efter att ha tittat på design briefing vill byråerna troligtvis lära känna dig och ditt projekt bättre. Här är tiden för en trevlig konversation där du kan ställa relevanta frågor. Syftet med en sådan konversation är att hjälpa till att definiera design briefing ännu mer exakt.
Ibland presenteras fallstudier eller en presentation ges om hur byrån vill fortsätta arbeta med projektet, dvs. som strategiarbete, samarbete etc.

Diskussioner och samtal hjälper till att få en bättre känsla för om samarbetet fungerar eller inte, särskilt om du har många frågor.

Written by

Erfaren IT-prosjektleder og IT-spesialist. Jeg jobber med digitale prosjekter fra A til Å (fra ide, design og utvikling til ferdig resultat).

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store