Een draadloos alarmsysteem geeft flexibele en zekere beveiliging, uw verzekering verlaagt daarom zijn premie voor u

Een draadloos alarmsysteem geeft u de beste en meest flexibele beveiliging van woningen en huizen en natuurlijk ook van uw eigendommen. Goed voor u en uw verzekering, deze zal uw verzekeringspremie ruimschoots voor u gaan verlagen. Het geeft u alle noodzakelijke rust gedurende uw afwezigheid en zelfs aanwezigheid, helemaal wanneer ze voorzien zijn van een brandmelder. Een draadloos alarmsysteem levert de veiligheid die u nodig heeft om rustig te reizen. Wanneer u een alarmsysteem wilt aanschaffen en laten installeren, is het belangrijk dat u zich laat adviseren door een gecertificeerde beveiligingsfirma. Vrijwel altijd zullen deze beveiligingsfirma´s u een draadloos alarmsysteem aanbevelen, vanwege de flexibiliteit en de eenvoudige installatie. Zo een systeem heeft een aantal voordelen ten opzichte van een vast alarmsysteem. Bij de installatie hoeft men geen gleuven te maken, of kabels te trekken (die zichtbaar zijn), het is eenvoudig uit te breiden en men kan altijd nieuwe componenten toevoegen (zoals bijvoorbeeld een brandmelder). Zelfs bij een eventuele verhuizing is het eenvoudig mee te nemen. Daar tegenover is dit vrijwel onmogelijk voor een vaste installatie. En wanneer het wel mogelijk is, moet er weer een installateur komen om dit te verzorgen, inclusief alle overlast die dit met zich meebrengt. Naast de flexibiliteit als voordeel, is een draadloos alarmsysteem ook nog eens goedkoper. En bij een eventuele verhuizing kunt u het eenvoudig meenemen. Zelfs bij een eventuele verhuizing is het eenvoudig mee te nemen. Daar tegenover is dit vrijwel onmogelijk voor een vaste installatie. En wanneer het wel mogelijk is, moet er weer een installateur komen om dit te verzorgen, inclusief alle overlast die dit met zich meebrengt. Naast de flexibiliteit als voordeel, is een draadloos alarmsysteem ook nog eens goedkoper.

Overigens is het wel van belang dat het alarmsysteem zowel geadviseerd als geïnstalleerd is door een erkende en gecertificeerde beveiligingsfirma. Dit is voor u de garantie dat alles perfect functioneert. Wanneer u daarnaast uw alarmsysteem laat koppelen aan een meldkamer bent u helemaal compleet. De gecertificeerde beveiligingsfirma laat de buitenwereld (in dit geval vooral de professionele inbrekersgilde) weten dat uw huis op deze manier beveiligd is. Dit werkt uitermate goed als preventie tegen inbraak pogingen. Om deze redenen heeft u een veilig gevoel wanneer u niet thuis bent en de verzekeraars verlagen uw inboedel en opstal (wanneer uw draadloos alarmsysteem uitgebreid is met een brandalarm) verzekering. Op die manier verdient de investering zich weer terug ook. Wat voor alarmsysteem het beste past kunt u het best latenbepalen door een specialist. Via ALDI, LIDL, bouwmarkten en dergelijke worden vaak goedkope alarmsystemen aangeboden, maar of dit voor uw huis de oplossing is, is niet zeker en een koppeling met een meldkamer zit er meestal niet bij. Een specialist is iemand die een achtergrond heeft vanuit de “beveiligingswereld” (bijv. ex politieagent) en weet waarop u moet letten, vanuit de optiek van de inbrekers. En hij zal adviseren het alarmsysteem te koppelen aan een meldkamer. Eenvoudig weg, wat doet u wanneer u op vakantie bent? U schakelt het alarmsysteem aan en vertrekt. Stel er vindt een poging tot inbraak plaats (of vals alarm), het alarm gaat af en moet daarna minimaal weer uitgeschakeld en geactiveerd worden. Daarvoor hebt u iemand nodig. Dit kan een bekende, buurman, familie zijn, maar u bent afhankelijk. En er wordt toch ingebroken, uw relatie met degeen die dit voor u zou verzorgen staat daarna, minimaal, onder druk. Een professionele meldkamer daarentegen overkomt dit niet en weet ook met dergelijke situaties om te gaan. Met andere woorden, naast de keuze wat voor alarmsysteem u aanschaft (daarover later meer), is een koppeling met een meldkamer een zeer belangrijk en eigenlijk noodzakelijk onderdeel van de aanschaf. Een gecertificeerd alarmsysteem samen met een meldkamer koppeling zorgt ervoor dat inbreker bendes uit Oost Europa aan uw huis voorbijgaan Het is verstandig om met de gecertificeerde beveiligingsfirma een onderhoudscontract af te sluiten. Dan krijgt u periodieke controles en worden na verloop van tijd componenten vervangen. (In België is het al zo dat u verplicht bent om uw alarm jaarlijks te laten controleren door een gespecialiseerde firma, hierdoor heeft u geen problemen met de verzekering wanneer er toch ingebroken is.) Meestal sluit u een langdurig contract af, waarin het gehele pakket (alarmsysteem, meldkamer, beheer en onderhoud) verwerkt is en betaald u een vast bedrag per maand.

Voor dit bedrag koopt u veel rust en veiligheid en zoals gezegd, vanwege de korting die de verzekeraars geven, verdient het zich nog terug ook.

Meer informatie: http://www.alarmsysteemoffertesaanvragen.nl

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Eckhart Reicher’s story.