Hoe wij in de MKB Innovatie Top 100 kwamen?

Lightcurb ™ in de MKB Innovatie Top 100. Lijkt je dat ook wat? Lees dan verder…

Hierbij een tipje van de sluier van de lessen die wij tijdens het ontwikkelen van Lightcurb leerden tot nu toe.

50e plek voor Lightcurb in de MKB innovatie top 100. Daarmee zijn Snakeware en Alledaags de enige bureau’s in de gehele top 100.

Trots

We zijn natuurlijk best trots op onze 50e plek in de MKB Innovatie Top 100. Samen met Snakeware hebben we daar flink veel spannend werk voor moeten verzetten in het afgelopen jaar. We nemen je graag mee langs een aantal geleerde lessen.

Versterk elkaar

Het is eigenlijk helemaal niet zo gebruikelijk dat digitale bureau’s de handen ineen slaan. Vaak is er terughoudenheid uit angst. Angst om omzet mis te lopen of om controle te verliezen. Wij weten nu: dat hoeft helemaal niet.

Snakeware benaderde ons in eerste instantie als opdrachtgever. Na het eerste gesprek werden we partners. We complementeerden elkaar in onze werkwijze, know-how en ervaring. Zorg dat er genoeg raakvlak en draagvlak is, maar bovenal een gelijke cultuur en voor alles HUMOR: dan kun je prima samenwerken, blijkt uit Lightcurb ™.

Combinatie inzet Lightcurb en narrowcasting (relevant & gepersonaliseerd)

Fouten maken werkt

Beacontechnologie stond en staat in de kinderschoenen. Toen we het CMS en de native apps gingen bouwen betekende dit het betreden van nieuw terrein. Dat in combinatie met een nieuwe samenwerking waarin nog veel afgetast en ontdekt moest worden: we maakten fout na fout. Vermoeiend, frustrerend, maar waardevol. Want fouten maken werkt. Zolang je eerlijk bent, evalueert en ook serieus investeert in het leren van die fouten.

Gebruikers zijn keihard nodig.

In dat kader was ons belangrijkste doel tijdens het ontwikkelen van Lightcurb™: zo snel mogelijk een werkend product maken. Dat is namelijk de enige manier om gebruikers aan te trekken. En alleen met gebruikers kun je echt gaan testen. Dus dat is wat we deden.

En door die testen te doen, kwamen we pas achter de échte fouten die we hadden gemaakt. Soms pijnlijk, geven we eerlijk toe, maar vooral leerzaam. We kwamen er trouwens ook achter wat juist wel werkte. Gebruikers zijn gewoon keihard nodig als spiegel voor je goede en minder goede kanten. Om te toetsen of je op de goede weg zit en om te sparren over verwachtingen en ontwikkelingen.

Zonder gebruikers geen data. Zonder data geen inzicht.

All you need is passie.

Goed: fouten maken en ontdekken is winst. Maar daar waren we er nog niet mee. Want wat deze samenwerking en deze productontwikkeling uiteindelijk pas echt succesvol maakte, was onze gezamenlijk passie. Allemaal zagen we de prachtige mogelijkheden en toegevoegde waarde van het inzetten en toegankelijk maken van Beacons als nieuwe technologie. Een betere drijfveer kun je niet hebben, vinden wij.

Denk groot, begin klein.

Van niets naar iets: hoe werkt dat dan? Nou, wij geloven: groot denken en klein beginnen. Kies een gezamenlijke horizon, maar breek het pad daar naartoe op in kleine stapjes. Maak zo snel mogelijk iets werkends, test het, release het en kijk naar de reacties. Dan weer vliegensvlug verder naar een tweede versie, derde release etc.

Neem dus nooit teveel hooi op je vork. Kies voor herkenbare en behapbare brokjes ontwikkeling. Dan zie je resultaat en dat motiveert, maar je bant ook veel risico’s uit. Kies altijd voor de essentie, dan pas de mooie extra’s. En vergeet niet te leren onderweg. Van je successen en dus ook van je fouten.

Nieuwe paden betreden kost tijd, geld en energie. Er is geen route, je staat er alleen voor en pioniert. Maar is het meer dan waard vinden wij. Inmiddels zijn wij ervaren pioniers. Dat helpt ons elke dag weer in ons werk. Want wij hebben aan den lijve ondervonden wat er allemaal komt kijken bij het maken van een digitaal product. Wij snappen onze klanten dus precies. Want iets dergelijks ontwikkelen brengt een hoop uitdagingen en risico’s met zich mee. Deze ervaring maakt ons dus bij uitstek een perfecte partner voor start-ups, ondernemers en mensen met een goed idee.

De inzet van Lightcurb tijdens de Sneekweek. Routes, informatie en vind je vrienden.

Ruimschoots beloond

Het was een hele weg, maar het was alles waard. En niet alleen om de mooie erkenningen die we kregen: Lightcurb ™ heeft internationaal aandacht gekregen en won verschillende awards voor innovatie. Nu dus de MKB Innovatie Top 100. En we zijn nog lang niet klaar ook.

Meer weten over Lightcurb ™ of het inzetten van beacons? Dan neem je gewoon contact op.

Meer verhalen van ons? Volg ons op Twitter.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.