Affinity Designer

Pár hete bukkantam rá erre a szoftverre App Storeban és egyből megtetszett. Könnyen használható vektor grafikus program Macre? Ezt muszáj kipróbálnom. Le is töltöttem a próbaverzióját és elkezdtem használgatni. Egy hét után azt mondtam ezt meg kell vennem! Végre találtam egy alternatívát, ami pótolja Macen a Corel Draw hiányát.

Igen én még anno azzal kezdtem el tervezgetni logókat és grafikákat. Azért szerettem, mert minden könnyű és egyértelmű benne. Nem kellett a menü bárban kutakodni ahhoz, hogy szerkesszek egy objektumot, gyorsan megvolt vele minden munka.

Ezért amikor Macre váltottam próbáltam keresni alternatívát, de nem találtam. Próbáltam az Adobe Illustratort is, de képtelen voltam megszokni. Kétségtelen, hogy jóval több funkció van benne mint az AD-ben (Affinity Designer), de nekem ezeknek csak töredékére van szükségem, és ezeket sokkal könnyebb megtennem AD-ben.

Ami nagyon tetszik benne az, hogy számtalan problémát és kellemetlenséget ami a Corelben volt/van, azt itt megoldották. Pl.: Nagyon sokat kellett kutakodnom, hogy állítgassam a segédvonalakhoz igazítást, AD-ben ezt megoldották egy mágnes ikonnal a menübáron. A színkezelés is sokkal kényelmesebb arról nem is beszélve, hogy sokkal több szín skála közül lehet választani. És még rengeteg pozitívum…

Ezeket összevéve nekem nagyon tetszik. Aki gyakran dolgozik vektor grafikával annak nyugodt szívvel ajánlom kipróbálásra. Az árát maximálisan megéri! Több infó itt.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.