Windows Phone egy Apple fan markaiban

Néhány napja használok egy Nokia (vagy Microsoft?) Lumia 635-öt, és mivel én iOS-hez voltam szokva ezért elég érdekes váltás volt számomra a Windows Phone 8.1. Most a tapasztalataimat, és véleményemet osztanám meg a rendszerről és a telefonról.

Miért nem iPhone?

Nyilván egy Apple fannak és iMac felhasználónak egy iPhone lenne az igazi választás, könnyű szinkronizálgatni és mindent elér egyszerűen. Azonban az iPhone magyarországi ára nem átlagembernek való! Használt mobilt pedig nem akartam tovább nyúzni. Így maradtam a megfizethető és számomra második legjobban preferált rendszernél a WP-nál.

Hardver:

Maga a Lumia 635 egy olcsó belépőszintű telefon. Én 30 000Ft-ért vettem a T-Mobile-nál. Természetesen ennek megfelelően közelítettem hozzá. A külseje nekem kifejezetten tetszik. A matt hátlap kellemes tapintású és nem csúszkál az ember kezében, bár én tettem rá egy olcsó átlátszó tokot, így egy kissé csúszóssá vállt, de nem zavaró. A kijelző 4,5 inches ami még az épp, hogy használható kategóriába esik. Így is sokszor nyújtózkodnom kell a sarkok felé, de még megszokható. A felbontás 480x854 pixel, amitől eleinte tartottam, de aztán rájöttem, hogy az a 221 ppi teljesen elég normál felhasználásra. A kamera:… Igazából az árához képest elfogadható minőségű, de tényleg nehéz vele jó képeket készíteni, videózásra pedig nem ajánlom. Szóval a hardver olcsó de elfogadható, nézzük a szoftvert.

Szoftver:

A rendszert mint említettem néhány napja használom csak, viszont ez idő alatt egyszer sem fagyott le. Problémák voltak, néhánnyal eltöltöttem 3–4 órát, (jó tanács: Microsoft fiók létrehozásakor a születési dátumot úgy állítsátok be, hogy biztosan elmúljatok 18 évesek!), de összességében nem rossz. A letöltött appokkal már nem vagyok annyira megelégedve, bár erre is számítottam amikor telefont választottam. Azt merem kijelenteni, hogy az iOS-en és Android-on megtalálható népszerűbb alkalmazások nagy része WP-re is elérhető fapadosabb változatban. Amiket én használok (Facebook, Twitter, Spotify, stb.) jól működnek, azonban néha furcsaságokat produkálnak. A szoftvertámogatottság nagy hátránya ennek a rendszernek, ezt a Microsoft is tudja és próbálnak fejlődni e téren.

Összegzés:

Egy olcsó, de jól használható telefont szerettem volna vásárolni, ez sikerült. A gyengeségei pont annyit rontanak az összképen amennyivel olcsóbb okosabb társainál. Bátran ajánlom ezt a telefont azoknak akik ki akarják próbálni a Windows Phone rendszerét, vagy csak szükségük van egy jó telefonra relatíve olcsó áron.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.