De waarheid achter de whitening pen

De Signal White Now Touch onder de loep: maakt het je tanden nu écht witter?

Sinds afgelopen weekend is er een nieuw product van tandpastamerk Signal uit. De Signal White Now Touch is een pen die je tanden meteen witter maakt. (Of dat belooft het merk toch). Vele influencers die dit product massaal toegestuurd kregen om te reviewen, waren vol lof over dit product. Maar zijn ze allemaal zo eerlijk?

Ik bekeek de video’s van verschillende influencers en kwam tot een vreemd besluit. De ene zegt dat het super goed werkt, de ander vertelt dan weer van niet. Wat is nu de waarheid?

Afgelopen maandag moest ik op jaarlijkse controle bij de tandarts. Geheel toevallig begonnen we te praten over wittere tanden. Ik vermeldde de nieuwe witmakende pen van Signal. Volgens mijn tandarts werkt dit product heel miniem. “De producten die in de winkel te verkrijgen zijn, mogen maar 0,1% van waterstofperoxide bevatten (stof die gebruikt wordt als bleekmiddel voor tanden, red.) In de pen kan er dus niet veel waterstofperoxide zitten. Een échte verandering naar een wittere kleur zal amper te zien zijn,” aldus mijn tandarts.

Sinds de wetgeving in 2012 veranderde, mogen enkel tandartsen middelen gebruiken die meer dan 0,1% waterstofperoxide bevatten. Zo werd er dus een limiet gezet op het gebruik van de witmakende stof.

Als je je tanden dus witter wil laten maken, ga eerst even langs bij je tandarts… en investeer dus niet in (te dure) producten uit de drogisterij of supermarkt, die amper effect hebben. En laat je niets wijsmaken uit praatjes van influencers.* Vaak worden influencers betaald om reclame te maken. Neem het dus met een grove korrel zout en ga zeker eerst te rade bij je tandarts.

*Niet alle influencers geven altijd hun eerlijke mening. Wat jammer is. Natuurlijk zijn er ook bloggers en vloggers die dit wel doen. Aan jou de keuze wie je wil (blijven) volgen.