Ekspedisjonens logg: dag 3

Levert av Sport 1 Glexe og Jakt & Fjellsport, Notodden
Teltet holdt selv om det blåste hardt gjennom natta. Heldigvis «våknet» vi til opphold og svak vind fra vest (medvind). Når vi i tillegg fant en utedo i nærheten av teltet, var lykken stooor!

Iveren etter å komme oss videre var like stor som lykken over å finne utedoen. Vi brøt leir i en fei, og kom oss i kanoene. Padlingen over Holmavatn var på 4.5 km. og gikk glatt med svak medvind. Vakkert!

Vi kom imidlertid raskt ned på jorda da vi skulle i gang med første bæreetappe med kanoene. Den var på ca. 1 km., men bærestrategien fungerte ikke som planlagt. Snøsmelting gjorde små bekker til elver, og vi måtte gå 6 km. i stedet for 3. Heldigvis hadde eldstemann fjellstøvler som funket. Minsten gikk fortsatt med poser i sine.

I siste henget ned mot småvannene, som ligger mellom Holmavatn og Kvennsjøen, lå det fortsatt mye snø.

Endelig ferdig med bæringen var det allerede middagstid. Første måltid med Real. Snadder!

Det gjenstod fortsatt noen kilometers padling, og selv om været ble stadig lettere ble kroppene (og tankene hos oss voksne) stadig tyngre. Vel fremme ved Nordre Belebotnen slo vi leir ca. 200 meter sydøst for broen med utsikt over Kvennsjøen. Vi var lettet og ganske kjørte. Dagen endte på turens vakreste teltplass, med stor spenning knyttet til morgendagens padleetappe. Vi hadde nemlig bare 1:100 000-kart over en strekning med mange løp og stryk.

Etappe: dag 3 (målestokk på kart)