Med kanoer fra Valldalen til Holmavatn

I går startet det. Med dødsforakt lempet Stian 40 kg. på ryggen, og begynte på den bratteste stigninga på ruta til Holmavatn. Jeg kom tuslende etter med snaue 30 kg. og stemninga var rett og slett topp. Valldalen viste seg fra sin beste side.

Det startet noen timer tidligere med at Stian like godt la opp til vaskemaskin, og byttet blandebatteri i dusjen på hytta. Det var etter å ha kjørt fra Tessungdalen i grålysninga. Respekt!

Vi startet å gå kl. 11:30 fra parkeringsplassen i enden av Valldalsvannet. Været var strålende, og vi spiste kilometer. Litt bratt i starten, men det flatet ut etter ca. 2 km., og vi lunsjet ved Visdalsvatnet. Ord blir fattige.

Etter lunsj byttet vi bør, og pusha på inn til Holmavatn. Fra p-plassen ble det ca. 11 km. Vi klokka inn på 4,5 timer. Etter en kort pause gikk vi i gang med å montere kanoene, og en liten time senere..

Som så ofte i fjellet i vest ruller vått vær inn fra havet. Uten bør går det heldigvis radig nedover. Beina begynner allikevel å bli tunge, og det er godt å se bilen etter 8 timers jobbing. Stian har langt hjem, og vender nesa østover. Jeg inntar to brødskiver lett henslengt i bagasjerommet,

pakker opp på nytt (lavvo, soveposer, vester, liggeunderlag og resten av provianten), og legger i vei med denne på ryggen.

Det bærer inn til Visdalsvatnet for andre gang i dag, regnet innhenter meg, og to timer senere er jeg nede igjen, 10,5 timer etter start.

Da jeg kom tilbake til hytta hadde Marie varm mat klar. Takk! Dusj og seng har sjelden smakt bedre.

I morgen starter turen for alvor. Vi blir «off the grid» i 10 dager. Historien om turen blir fortalt i august!