BRUG MOBILEN SOM METALDETEKTOR

House of Code
Apr 1, 2016 · 2 min read

Din smartphone kan mere end bare at ringe og gå på nettet — med den nye metaldetektor-app fra Geodatastyrelsen og en selfie-stang kan alle nu gå på jagt efter skjulte skatte i Danmark

Foto: På billedet ses metaldetektor-appen i brug på Elsehoved Strand ml. Svenborg og Nyborg

Det er ikke længere kun arkæologer, geologer og skattejægere, der kan gå på opdagelse efter guldmønter og vikinge-smykker i den danske undergrund. Med en simpel app, der udnytter mobilens indbyggede kompas-funktion og en selfie-stang som antenne, kan en hvilken som helst smartphone omdannes til en hjemmelavet metaldetektor, der kan registrere metalobjekter ned til en halv meters dybde.

Geodatastyrelsen kom på sporet af metaldetektor-appen efter et idémøde med en nystartet app-udvikler fra Odense. App-udviklerne, der blev hyret ind til at hjælpe styrelsens innovationsafdeling med at øge borgerengagementet og løfte organisationen ind i den digitale tidsalder, foreslog Geodatastyrelsen at tage udgangspunkt i en allerede eksisterende metaldetektor-app.

Selfie-stick fungerer som antenne

Innovation handler om at se mulighederne i de forhåndenværende digitale værktøjer og sætte dem sammen på en måde, der skaber ny værdi og viden. Uden selfie-stangen ville smartphonens kompas i sig selv ikke være stærkt nok til at registrere de mest ædle metaller såsom guld og sølv, men kobler man ”antennen” til, forstærkes signalet nok til at den hjemmelavede metaldetektor kan opfange selv den mindste hårnål.

”Da vi testede appen første gang fandt vi en af vores yngre ansattes hårnåle, som var blevet tabt på gulvet til en firmafest med Hawaii-tema og sand på gulvet aftenen før — før appen var det lidt som at finde en hårnål i en høstak.”

Prøv appen på hjemmesiden

Smartphonebrugere der har fået mod på, at prøve kræfter som skattejægere, inviteres til at prøve appen på udviklernes hjemmeside, hvor beta-versionen er i test frem til og med d. 1. april. Geodatastyrelsen har oplistet de mest sandsynlige steder, at finde skjulte skatte og har du ikke en selfie-stang, findes der links til de ti bedst-ledende selfie-stænger på nettet.

Download appen her.

Fakta:

Når selfie-stangen kobles sammen med det medfølgende kabel, dannes et uskadeligt magnetfelt, der gør kompasset 10–15 gange stærkere. Din mobil bliver dermed i stand til at opfange langt svagere signaler — lidt ligesom en folde-ud-antenne på en gammeldags mobiltelefon. Jo mere du folder stangen ud, desto stærkere magnetfelt.

House of Code

Written by

#vielskerapps