Grafisk design (GD)

I dette innlegget skal jeg vise og forklare de designelementene jeg har valgt å ha med på nettsiden.


Bg-tekstur. Bjørk

Da Gudbrand var på besøk snakket han varmt om hørjebjørka de har ved inngangen til gården. Den er 150 år gammel og blir ansett som et ikon i nærområdet. Han ville at bjørka på ett eller annet vis skulle være med på nettsiden.

Jeg har valgt å bruke en tekstur av bjørk som en del av bakgrunnen. Jeg har dratt ned synligheten til 40%, så den ikke skulle ta all fokus.

Logoen

Her er logoen til Horgen gård. De ville ikke forandre på denne fordi den har en viktig historie bak seg.

Logoen ser du på hver eneste side. Jeg har valgt å endre fargen på logoen fra svart til gull. Det for å gjør den mer eksklusiv, slik varene deres er. På forsiden har jeg valgt å ha logoen i hvit.

Forsiden. Ikonet og logoen

På forsiden ser du logoen i hvit og ikonet i hvit. Ikonet var noe som ble tegnet til gården da den nåværende nettsiden. Ikonet består av hørjebjørka, gårde og kuene, Aberdeen Angus. Syns det var viktig at dette ikonet fikk en sentral plass på nettsiden.

Horisontalmeny

Horisontalmeny. Jeg har valgt å ha en horisontalmeny. Den skal være fixed, det vil si at den alltid skal være tilgjengelig på siden uansett hvor langt nede på siden du er . Det gjør siden mer brukervennlig. Til høyre ser du at jeg har valgt å bruke en understrek for å innformere brukeren på hvilken side han/hun er innpå. Brukeren vil da alltid ha kontroll over hvor han/hun er.

Vertikalmeny

På undersidene produkter og gården har jeg valgt å ha en vertikalmeny. Den inneholder navnet på de ulike overskriftene til seksjonene. Ved å trykke på for eksempel “lei gården” så hopper siden ned til den seksjonen. Slik trenger du ikke blad deg nedover til det du vil lese om. Denne skal også være fixed, så den alltid er tilgjengelig. Det er også med på å gjøre nettsiden mer brukervennlig.

Øverst ser du at menyknappen har fått en pil, dette for å markere hvilken seksjon brukeren befinner seg på.

Jeg har valgt å ha to helt forskjellige uttrykk på menylinjene. Dette for å bevisstgjøre brukeren på at menylinjene ikke inneholder det samme. Den horisontale menylinjen fører til de andre undersidene og den vertikale fører deg lengre ned på den siden du allerede er inne på.

Skillelinje

Bruker denne for å markere skille mellom seksjonenen inne på produkt og gård siden.

lightbox

Denne boksen kommer opp når brukeren har trykket på “send inn” knappen inne på bestillingssiden.

Jeg vet at Horgen gård har lyst til å være i kontakt med kundene sine, spesielt når det er snakk om så mye penger. Bestillingen er bindende fra den er mottatt hos Horgen, men de ringer kunden etter ca 5–7 arbeidsdager for å avtale ulike ting sånn som for eksempel henting av produkt o.l.

Overskrift blogg

Slik vil overskriften til hvert blogginnlegg se ut. Den inneholder navnet på innlegget, hvilken dato den er publisert og navnet på den som legger ut innlegget.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Grafikerfrue’s story.